Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Musica Mundo Festival 2023

22 juni 2023 @ 22:00 - 25 juni 2023 @ 19:00
Lieve Vrouwekerkhof

Voor de zesde keer brengt Musica Mundo Festival een bijzonder programma met gerenommeerde artiesten en jong talent uit binnen- en buitenland. De focus ligt op artiesten uit Afrikaanse landen. Naast Toeareggroep Kel Assouf zijn dat Vaudou Game, Fra!, Adasamma en Valerie Ékoumè. Ethiopische inspiratie is te horen in de muziek van UkanDanz en Entoto Band. Daarnaast staan bands met een gemengde bezetting. Derya Yıldırım & Grup Şimşek brengen Turkse muziek, Monsieur Doumani neemt muziek uit Cyprus als basis en Bacchanalia de Zuid-Amerikaanse cumbia; hun sound wordt mede gekleurd door Europese muzikanten. Een uitschieter is de band ADG7 (spreek uit: AkDanGwanChil) uit Korea, die imponeert met een theatraal en muzikaal spektakel.

Voor het eerst zijn er specials: twee groepen uit Amersfoort, New Manhattan Big Band en Wilskracht, hebben hun programma voor dit festival samengesteld met werelds repertoire. Op zondagmiddag brengt het Musica Mundo Orkest een première met nieuwe artiesten. Het Amsterdams Andalusisch Orkest en Thijs Borsten hebben de Kaapverdische zangeres Dina Medina en de Iraanse grootheid Mohammad Motamedi uitgenodigd voor een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen.
Op donderdag 22 juni brengt de film Cesaria Evora het publiek al vast in de stemming in de openluchtbioscoop op het Lieve Vrouwekerkhof. Op zaterdag trekt vanaf 12:00 uur een swingende parade met percussiegroep Bloco033 en de Surinaams inheemse samburagroep Kuwanowano vanaf het Neptunusplein naar het festivalterrein.

22 juni 2023 @ 22:00 - 25 juni 2023 @ 19:00
Lieve Vrouwekerkhof