Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Muziek van de Zijderoute in Het Wereldlokaal

4 oktober 2020 @ 12:00 - 15:00
Het Koelhuis, Zutphen

Muziek van de Oeigoeren. Ballades, volksliederen en klassieke muziek uit Uyghur (Oost-Turkestan) in het westen van China. De Oeigoeren hebben een oude en bijzonder rijke cultuur. De muziek is een subtiele mengvorm van Turkse, Arabische en Aziatische ingrediënten. De (soms eeuwenoude) liederen hebben betrekking op liefde, levenswijsheden en traditionele feestdagen. De solo-zanger en de percussionist (daf) kunnen zich de meeste vrijheden permitteren in het improviseren op de melodielijnen. Een “mäshräp” is een familiebijeenkomst met veel eten, zang en gedichten.

Uyghur kent een aantal prachtige Centraal-Aziatische muziekinstrumenten, zoals: tambur, rawap en dutar: langhalsluiten, bespeeld met een plectrum. Daarnaast de volgende strijkinstrumenten: viool, satar en ghijäk (spijkerviool). Vervolgens diverse soorten fluiten. En tenslotte de daf (raamtrommel). Maar het belangrijkste instrument is de menselijke stem.

Entree: Volwassenen: € 15,-. Scholieren en studenten: € 10,-. Kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima: € 5,-. Kinderen 0 t/m 6 jaar: gratis

Reserveren en vooruit betalen is verplicht. Mail bijtijds naar: info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag uiterlijk 2 oktober over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.

Reserveer een lunch: Voor een bedrag van € 10,- verzorgt Het Koelhuis van 13 – 14 uur een bijzonder aantrekkelijke vegetarische lunch, passend bij het thema van de dag. U kunt deze lunch tot uiterlijk 2 oktober reserveren en betalen via https://hetkoelhuis.nl/events/lunch-bij-mashrap/

4 oktober 2020 @ 12:00 - 15:00
Het Koelhuis, Zutphen