Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Muziekdocu Zorita op NPO2 Extra

3 oktober 2021 @ 20:00 - 20:30
Amsterdam

Muziekdocu ‘Until We Die’ op NPO2 Extra – “We sliepen met 12 man opgepropt in een piepkleine woonkamer en het trappenhuis. De slaapkamer werd verhuurd aan twee Koreaanse meiden.”

In 2014 ging de Nederlandse band Zorita voor het eerst op tour in het Verenigd Koninkrijk. In de documentaire ‘Until We Die’ zien we een intiem portret van de achtkoppige band en hun entourage tijdens die tour. Sex, drugs & rock & roll, maar ook hoop, wanhoop en stress over de ambities van de band die soms botsen met de harde realiteit van de Engelse muziekwereld.

De documentaire doet menig muzikant en liefhebber weer snakken naar het tourleven uit pre-coronatijden. We zien hoe de Amsterdamse band Zorita vol goede hoop en intenties in Londen aankomt maar al snel met de neus op de harde feiten wordt gedrukt. De AirBnB die ze hadden geboekt voor de eerste nacht blijkt een heel kleine Engelse arbeiderswoning te zijn. De twaalf man band en crew moeten opgepropt overnachten in de woonkamer en het trappenhuis. De slaapkamer van de woning blijkt ook nog eens gelijktijdig verhuurd te zijn aan twee Koreaanse dames. De verhuurders van de woning blijken swingers te zijn en proberen de band te verleiden om mee te gaan naar een van hun swingersfeesten die avond. Plots wordt duidelijk waarom de verhuurders zomaar twaalf luchtmatrassen ter beschikking hadden voor het Nederlandse gezelschap om op te slapen. Alsof dat nog niet genoeg is, verdwijnt iemand die nacht al slaapwandelend in de stromende regen in de Londense straten. Dit was nog maar de eerste dag en nacht van de tour waar halsreikend naar werd uitgekeken.

Voor het geld doen ze het niet. Ze willen het land veroveren, stap voor stap. Dat de geluidsman van de Londense club waar ze optreden in zijn eentje meer geld blijkt over te houden aan de ticketverkoop dan de achtkoppige band en het voorprogramma bij elkaar komt hard over, maar ze laten zich niet ontmoedigen. Tijdens de documentaire zien we hoe de band hun best doet om hun muziek bij de mensen te krijgen, met niet altijd het gewenste resultaat. Hoe gaan acht verschillende muzikanten en persoonlijkheden om met een tour in een kleine bus waar je geen privacy en weinig eigen ruimte hebt? Uiteindelijk brengen de optredens altijd het doel weer in zicht: de muziek brengt iedereen weer samen.

Uitzenddata:
03-10-2021 – 20:00 – NPO2 Extra
05-10-2021 – 15:30 – NPO2 Extra
Vanaf 03-10-2021 – NPOstart.nl

3 oktober 2021 @ 20:00 - 20:30
Amsterdam