Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Old Roots New Routes: Lingua Franca Ensemble

24 mei 2019 @ 20:30 - 23:00
Amstelkerk

Mediterraan mozaïek van vier virtuozen

De Middellandse Zee verbindt Afrika en de Arabische wereld met Europa. In de voetsporen van Odyssee vaart Lingua Franca langs de rijke muziektradities uit aanliggende landen. Zuid en Noord zijn de coördinaten met ud, tanbur, viool en percussie als navigatie-instrumenten. Zijn ze in Nederland het best bewaarde geheim uit de underground, in het buitenland wordt dit ensemble met lovende kritieken op juiste waarde geschat. Lingua Franca is dan ook een fenomenaal musicerend kwartet dat moduleert tussen dromerige soundscapes en meeslepende melodieën.

Steevast ontstaan tijdens hun concerten momenten van euforie, ogenblikken waarop podium en publiek versmelten. Niet voor niets heet hun debuut album ‘Ephemera’: “Zoals fotos een beeld vastleggen, gebruiken ze muziek om emoties te condenseren die onder andere omstandigheden zouden vervluchtigen”. De zeggingskracht van hun repertoire is met recht een lingua franca, een taal die iedereen verstaat èn beroert.

Musici: Michalis Cholevas (tanbur, tarhu, ney), Michalis Kouloumis (viool), Giannis Koutis (gitaar, ud), Ruven Ruppik (percussie)
Inleiding: Stan Rijven

vrijdag 24 mei Amstelkerk, Amsterdam
>>tickets

Old Roots New Routes wordt georganiseerd door Ritmundo in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam en partner World Music Forum NL.
24 mei 2019 @ 20:30 - 23:00
Amstelkerk