Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Old Roots New Routes: Música Temprana

5 mei 2019 @ 20:30 - 23:00
Amstelkerk

Roots & routes van de Nieuwe Wereld

Vanaf de oprichting in 2001 verkent Música Temprana Latijns-Amerikaans repertoire uit de periode van de renaissance en de barok. Hiermee brengt het ensemble de muziekontwikkeling in kaart vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem. In dit programma onderzoeken ze de roots van het Latijns-Amerikaanse lied zoals dat in de jaren ’60 van de vorige eeuw wereldwijd bekend werd. Aan de hand van muziek van ondermeer Violeta Parra en Atahupala Yupanqui leggen ze een link met het verleden. Hoeveel rest er van de expressie van de Spaanse barok? Is er een verband met muziek uit de koloniale periode? Artistiek leider Adrián Rodríguez Van der Spoel:“Je kunt Latijns-Amerikaanse barok niet simpelweg uitvoeren volgens de gangbare Europese praktijk. Dan wordt het te academisch. Deze muziek speel ik zoals ik traditionele muziek van mijn eigen land speel, op dezelfde ‘natuurlijke’ wijze. Juist dat wil ik met mijn publiek delen.”

Musici: Adrián Rodríguez Van der Spoel(zang, gitaar, percussie) met Josh Cheatham (violone), Luciana Cueto (zang, percussie), Gabriel Aguilera Valdebenito (zang, gitaar, charango, kena, percussie)
Inleiding: Saskia Törnqvist

zondag 5 mei Amstelkerk, Amsterdam Premiere, Bevrijdingsconcert
>> tickets 

Old Routes New Routes wordt georganiseerd door Ritmundo in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam en partner World Music Forum NL.
5 mei 2019 @ 20:30 - 23:00
Amstelkerk