Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Orkesta Mendoza

21 mei 2022 @ 21:00 - 01:00
podium grounds

Velen zwoegen voor Arizona’s Orkesta Mendoza! Frontman en multi-instrumentalist Sergio Mendoza noemt het ‘indie mambo’: een mix van Latijnse stijlen gezouten met een gulle handvol cumbia, merengue en ranchera. Beeld je een bigband met mambo sound in uit de jaren 50 door de lens van de Latino ervaring in de Verenigde Staten van de 21e eeuw.

Orkesta Mendoza voert hun muziek uit met charme en zwier. Frontman, vocalist, toetsenist en gitarist Sergio Mendoza en bariton vocalist Salvador Duran worden gekaderd door schoten stalen gitaar, keyboard, percussie, drums en natuurlijk blazers. De muziek is geen museumkwaliteit reproductie van een tijdperk terug, maar in plaats daarvan iets dat leeft en ademt, gesteund door hun Tucson vrienden uit Calexico: Joey Burns en John Convertino, waarin Sergio Mendoza niet alleen een vast lid is, maar ook één van de producers van hun laatste albums.

Wat in 2009 begon uit een one-off tribute project voor de Cubaanse mambo koning Perez Prado is uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is. Met optredens op SXSW, GlobalFest (NYC) en Womex ’14 laat de band over de hele wereld het bloed door de aderen stromen.

21 mei 2022 @ 21:00 - 01:00
podium grounds