Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Patricio Wang & Ensemble m.m.v. Marja Vuijsje – Old Roots New Routes verplaatst naar 2021

5 mei @ 20:30 - 22:30
De Duif

Bevrijdingsconcert
di 5 mei  De Duif, Amsterdam | aanvang 20.30 | Tickets 
za 16 mei  TivoliVredenburg, Utrecht | aanvang 20.00 | Tickets 

Muzikale verhalen van verzet en bevrijding. In alle toonaarden vormt ‘bevrijding’ het motto van componist/ gitarist Patricio Wang (Chili, 1952). Hij noemt zichzelf “vluchteling in tweevoud” die via muziek zijn eigen vrijheid heeft bevochten.

In een turbulente periode van politieke bevrijdingsbewegingen in Latijns-Amerika, studeert hij compositie in Santiago aan het conservatorium van de Universiteit van Chili (1968). Hij fuseert Andino-traditie met klassieke Europese èn populaire muziek, inclusief de nueva canción en bewerkingen van Beatles-songs. ‘Staatsgevaarlijke muziek’ die hem na 11 september 1973 tot persona non grata maakt. Want tot 2001 symboliseerde 9/11 niet de aanslag op de Twin Towers maar de Chileense coup van generaal Pinochet. Noodgedwongen moet Wang vluchten.

Op het Haags Koninklijk Conservatorium ontpopt hij zich tot een vooraanstaand musicus en leerling van o.a. Louis Andriessen en productief componist/ gitarist in avantgarde ensembles (Asko/Schoenberg, Hoketus, LOOS, Catch Electric Guitar Quartet) en andino-formaties (Amankay, Quilapayùn). Wang’s gewaagde synthese van academische en populaire muziek weerspiegelt zich in talloze composities voor film, dans en muziektheater. Temperament voor engagement is de grondtoon van een 5 Mei-concert waarmee Wang al vijf decennia zijn muzikale bevrijdings-motto uitdraagt. Begeleid door teksten van schrijfster Marja Vuijsje vertellen ze samen een ontroerend muzikaal verhaal van verzet én bevrijding.

Musici: Patricio Wang & Ensemble met oa:  Jasper le Clercq (viool, zang -NL), Paul van Utrecht (gitaar, zang – NL), Christian Goza, (quena, panfluit, charango, gitaren, zang – CL/CH),Patricio Wang (composities, gitaren, tiple, charango, panfluit, zang – CL/NL) m.m.v. Marja Vuijsje (NL)

 

foto’s: Patricio Wang door foto Joop Reijngoud, Marja Vuijsje door Jelmer de Haas 

5 mei @ 20:30 - 22:30
De Duif