Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rabasa brengt sprankelende Kaapverdische muziek

3 oktober 2021 @ 16:00 - 18:30
Theater De Lieve Vrouw

Het eerste concert van 2021 in de Musica Mundo Concertserie in Amersfoort is op 3 oktober. De band Rabasa, inmiddels een gerespecteerde gast van internationale podia en festivals, is een typische exponent van de Kaapverdische diaspora. De bandleden wonen al jaren in de buurt van de Nederlandse havenstad Rotterdam. De muziek van Rabasa is stevig geworteld in de Kaapverdische muziektradities. Rabasa heeft op basis van deze tradities een eigen kenmerkend geluid ontwikkeld met Rotterdamse invloeden. De musici spelen op akoestische instrumenten als gitaar, cavaquinho, accordeon, trompet en percussie, die de karakteristieke zang in smaakvolle en soms popachtige arrangementen ondersteunen. Het repertoire voert de luisteraar langs de verschillende genres Kaapverdische muziek, van de melancholieke morna tot vrolijke coladeira en dampende funana.
De multiculturele samenleving van Rotterdam wordt weerspiegeld in de bandleden. Naast de vier Kaapverdische broers Ortet bestaat de band uit zangeres Terezinha Fernandes van S. Lourenco dos Orgaos (Santiago), de jonge, getalenteerde Kaapverdische muzikant Paulo Bouwman, trompettist Kabiné Traoré (Tagus) uit Guinee Conakry en percussionist Hans de Lange, die werd geboren in Rotterdam.

Met workshop vooraf van 13:00-14:00 uur
De bandleden van Rabasa nemen je mee op een tour langs de zwoele en dansbare genres van Kaapverdische muziek. Je leert ritmes met bodypercussie en het zingen van een melodie. Aan het eind van de workshop ken je een Kaapverdisch lied!
Aanmelden voor de workshop: https://musica-mundo.com/event/rabasa-workshop-in-lieve-vrouw/
Musica Mundo is een serie van Stichting ArteGanza. Je vindt ons op www.musica-mundo.com en facebook.com/arteganzamusicamundo

3 oktober 2021 @ 16:00 - 18:30
Theater De Lieve Vrouw