Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Raga Unveiled Documentary Screening + Live Stream Talkshow

28 februari 2021 @ 16:00 - 17:00
YouTube

Digitale vertoning ‘Raga Unveiled’, een educatieve film over de Indiase klassieke muziektraditie

De documentaire ‘Raga Unveiled’ neemt de kijker mee in de ontwikkeling van de 4000 jaar oude Indiase klassieke muziektraditie. Op zondag 28 februari organiseert DesiYUP een digitale talkshow met de Amerikaanse filmmaakster Gita Desai, vocaliste Kaushiki Chakraborty en sitarspeler Purbayan Chatterjee. De twee vooraanstaande musici gaan vertellen hoe zij deze muziekstroming relevant houden voor de huidige generatie.

Digitale vertoning
Kijkers kunnen de 4 uur en 20 minuten durende documentaire online bekijken. Raga Unveiled legt stap voor stap de melodische structuur en het ritmesysteem van deze verfijnde kunstvorm uit. Grootmeesters o.a. Pandit Ravi Shankar, Ustad Zakir Hussain en Pandit Ajoy Chakraborty vertellen over het meester-gezel principe, de complete overgave en het jarenlange leerproces. Het concept ‘Raga’ staat in deze film centraal en wordt gedetailleerd uiteengezet, alsmede de relatie van Raga’s met de gemoedstoestand en spiritualiteit.

Verbinding met spiritualiteit
De talkshow wordt gepresenteerd door Prewien Pandohi-Mishre, Codarts master alumnus Indiase klassieke zang en SKVR-docent. Pandohi-Mishre adviseert organisaties die de Indiase klassieke muziektraditie willen programmeren in theaters en festivals. Als ambassadeur van deze muziekvorm enthousiasmeert jong en oud om deze kunstvorm te beoefenen. “De Indiase klassieke muziek gaat over het maken van verbinding met ons innerlijk door middel van klanken, net zoals bij het beoefenen van Yoga en meditatie. In de situatie waarin we ons als samenleving nu bevinden is het een zeer effectieve manier om stress tegen te gaan”.

Over de vertoning Raga Unveiled
Documentaire Raga Unveiled, gemaakt in 2009 door de Amerikaanse Gita Desai is online te bekijken van vrijdag 26 februari 16.00 uur tot zondag 28 februari 16.00 uur. De Live Stream Q&A/Muziek start om 16.00 uur en is te volgen via het DesiYUP YouTube kanaal. Meer informatie en kaartverkoop: www.DesiYUP.com
Trailer: https://youtu.be/rvkBUJd0-N0 Trailer Sadhguru https://youtu.be/GuH7KByp0j0

28 februari 2021 @ 16:00 - 17:00
YouTube