Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sahib Pashazade Duo – Mugham-muziek uit Azerbeidzjan

19 januari 2019 @ 21:00 - 23:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus

De mugham is ontstaan toen de Perzische kunstmuziek (dastgah) die aan de Perzische hoven gespeeld werd, stuitte op de muziek van de barden (ashiks) uit de Kaukasische bergen. Het resultaat is een krachtige muziekstijl waarbij binnen vastgestelde kaders toch veel improvisatie kan plaats vinden.

Het Sahib Pashazade Duo brengt indrukwekkende instrumentale mugham gespeeld op de tar (korthalsluit) en nagara (trommel). Beide artiesten zijn ware meesters op hun instrument. Het duo staat bekend om hun adembenemende muzikaliteit, charismatische podiumpresence en onstuimige speelvreugde.

Beiden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium in Baku. Sahib Pashazade heeft vele prijzen en titels in de wacht gesleept waaronder die van ‘Tar Paganini’. Hetzelfde geldt voor Kamran Kerimov. Hij stamt niet alleen uit een bekend geslacht van percussionisten, ook is hij momenteel een van de sleutelfiguren uit de Azerbeidzjaanse percussiewereld en begeleidt hij vele topartiesten. Maak je op voor een avondje muzikaal vuurwerk!

19 januari 2019 @ 21:00 - 23:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus