Laden Evenementen

Samen zingen voor het goede doel – Music Bus NL

11 december @ 19:30 - 21:00
Tolhuistuin

Kom elke tweede maandag van de maand meezingen voor het goede doel in Tolhuistuin! Beleef het plezier van zingen: voor jezelf, voor de groep waar je deel van uitmaakt en voor het goede doel. Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben. Het is niet nodig om liedjes te kennen, noten te lezen, of om bekend te zijn met bepaalde genres – iedereen die het leuk vindt om te zingen is welkom in de vocal circle! De avonden staan onder leiding van Nicoline Snaas, die jarenlange ervaring heeft als zangeres, docent, workshopleider en dirigent. Nicoline zal door verschillende muzikanten worden bijgestaan, wat elke avond een unieke ervaring maakt!

Tijdens deze avonden zingen we voor het goede doel Musicians Without Borders. Dat betekent dat je kunt deelnemen door een ticket naar keuze van €7,50, €10 of €15 te kopen als donatie. Ook is er de mogelijkheid om na afloop te doneren.

Over Musicians Without Borders

Musicians Without Borders zet de kracht van muziek in om maatschappelijke verandering te bereiken. De stichting werkt al ruim 20 jaar met mensen die getroffen zijn door oorlog en conflict, met muzikale programma’s die helen, troosten, herenigen en verbinden. Daarnaast inspireert en ondersteunt het muzikanten overal ter wereld om het verschil te maken in hun eigen omgeving. Elke avond belichten we een van de verschillende projecten.

Wat zijn vocal circles?

Vocal circles zijn bekend geworden door Bobby McFerrin (je kent hem waarschijnlijk van ‘Don’t Worry, Be Happy’), waarbij een groep mensen samen zingt zonder training of voorkennis. Er wordt een cirkel gevormd, met de leider in het midden. De leider geeft het eerste deel van de cirkel een geïmproviseerde partij om te zingen, en bouwt daarop verder tot de hele cirkel verschillende partijen in harmonie zingt. Nicoline laat zich ook graag inspireren door (stukken van) liederen uit de wereldmuziek en maakt gebruik van canon’s waardoor er zowel vrij als met structuur wordt gezongen.

Het goede doel van deze editie: Music Bus NL

Music Bus NL brengt muziek naar kinderen, jongeren en volwassenen in noodopvangcentra in Nederland. Het ontmoedigingsbeleid heeft geleid tot ontoereikende voorzieningen voor mensen die onderweg zijn, en zogenaamde ‘noodopvangcentra’ zijn nu vaak de eerste halte voor mensen die hun toevlucht zoeken. De getrainde muziekleiders van Musicians Without Borders zorgen voor vreugde, opluchting en verbondenheid bij de deelnemers, in afwachting van hun volgende stap.

Locatie: Zonzij – Tolhuistuin

Dit programma vindt plaats in Zonzij, in het Paviljoen van de Tolhuistuin. Gebruik ingang A. Het navigatieadres van de ingang is IJpromenade 2. Zonzij bevindt zich op de eerste verdieping.
Music Bus NL

11 december @ 19:30 - 21:00
Tolhuistuin