Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Siciliaanse singer songwriter Luciano Maio & Dieter van der Westen in Theater Vrijburcht

30 maart @ 20:30 - 22:30
Theater Vrijburcht

Een Siciliaanse avond met Luciano Maio. Luciano, zanger, musicus, componist en tekstschrijver, verzamelt schitterende traditionele dansmuziek en liedjes: werkliederen, religieuze liederen, liefdesliederen en politieke liederen van zijn geliefde Sicilië.
Het repertoire van Luciano (die ook bekend is van de formatie Taberna Mylaenisis) bestaat uit zestiende tot en met negentiende -eeuwse muziek in eigentijdse bewerkingen, aangevuld met nieuwe geschreven songs in het Siciliaans.
Tijdens dit concert speelt Luciano samen met Dieter van der Westen. Deze artiest en componist speelt akoestisch gitaar, Arabische mandole, mondharmonica, percussie en zang. Hij is een van de dragende mensen achter de Nederlands Marokkaanse band Kasba, waarmee hij (inter)nationaal succes heeft. In Nederland werkte hij ondermeer samen met het Metropole Orkest, Frank Boeijen, Blof, The Lau, Eric Vloeimans en Paul de Leeuw.
Siciliaanse cultuur
Sicilië is door de geschiedenis en de ligging van het eiland een culturele smeltkroes van Arabische, Maghreb, Normandische, Griekse, Franse en Spaanse invloeden. Al deze culturen kwamen en gingen maar hun sporen zijn nog steeds te vinden in de Siciliaanse volksmuziek. Luciano Maio komt uit de Siciliaanse plaats Milazzo, in de oudheid bekend als Mylae.
Programma:
Luciano laat in dit concert Siciliaanse liedjes horen van de tiende cd van Taberna Mylaensis getiteld ‘E vinniru du mari…Federicu’ (en ze kwamen van zee).
Daarnaast speelt hij liedjes van de cd “Semu tutti emigranti” (we zijn allemaal migranten) over Mohamed, een jonge Tunesische emigrant die een oude Siciliaanse emigrant ontmoet en hem vertelt over de reis die hij heeft afgelegd om zijn toekomstdromen te verwezenlijken.
En u hoort liedjes van de nieuwe CD van Luciano U Tempu Passa (de tijd gaat voorbij) dit is een reis naar middellandse zee, zoekend naar herinneringen, geluiden, antieke woorden en eeuwen geschiedenis van een polyfonisch land.

30 maart @ 20:30 - 22:30
Theater Vrijburcht