Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

– – TAMALA – – bedwelmend mooie West-Afrikaanse muziek

12 februari 2022 @ 19:30 - 22:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Tamala betekent ‘reizigers’, en net als de naam beweegt de muziek van dit trio tussen verschillende instrumenten en tradities. Op organische, vanzelfsprekende wijze balanceert de groep tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, tussen droom en realiteit, en tussen noord en zuid. Het is bovenal een ontmoeting die naast de muzikale alchemie ook menselijke waarden deelt.

Alle drie de artiesten hebben hun sporen wel verdeeld in de muziek.
Multi-instrumentalist Mola Sylla is gezegend met een geweldige stem en speelt regelmatig met Ernst Reijseger en Harmen Fraanje.
Bao Sissoko is vooral bekend om zijn verfijnde spel op de kora en speelde met namen als Baaba Maal en Zap Mama.
Wouter Vandenabeele tenslotte verkent vele muziekstijlen en is onder meer bekend van Olla Vogala en Ambrozijn.
De artiesten in Tamala voelen elkaar perfect aan en creëren een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie.

Zoals Ton Maas op Mixedworldmusic.com schreef: “Kalm en bedaard rolt Sissoko de statige grooves uit, terwijl Vandenabeele zich veelal beperkt tot subtiele melodische interventies. Sylla krijgt daardoor alle ruimte om met zijn stem te betoveren. Fraai is het contrast tussen zijn nadrukkelijke aanwezigheid als zanger en de lichtvoetigheid van kora en viool, die als het ware om hem heen dansen.

12 februari 2022 @ 19:30 - 22:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus