Laden Evenementen

Thaise dans: workshop voor beginners

6 maart @ 15:30 - 18:00
Online

Onderdeel van de Global Dance Day | online
bij de WereldDansWerkPlaats

In deze workshop voor beginners wordt aan de slag gegaan met de klassieke Thaise dansstijl: Ram Thai. De basics van de lichaams- en handbewegingen worden uitgelegd en aangeleerd. Daarna wordt ook de Thaise volksdans uit Noordoost Thailand, ‘Ziang’, gedanst.
En een leuke toevoeging: haal een doek tevoorschijn (zie afmeting) en leer hoe jij jouw eigen Thaise broek maakt om deze workshop in te dansen!

Thaise dans (Ram Thai) kenmerkt zich door langzame, gracieuze bijna hypnotiserende handbewegingen. Historisch gezien is Thaise dans sterk verweven met toneel en daarom bevat Thaise dans veel expressie. De meeste poses hebben dan ook een duidelijke betekenis zoals verliefdheid, verlegenheid, verdriet, kwaadheid of eerbetoon aan de koning of Boeddha.
In principe is Thaise dans gebaseerd op langzame ritmes, ook al gaan sommige Thaise volksdansen behoorlijk snel. Het langzame ritme vereist een goede balans en gecontroleerde lichaamshouding.

Thaise dans is niet alleen mooi om te zien, maar is bovendien fantastisch om zelf te doen en draagt bij aan een goede geestelijke en lichamelijke balans.

Thaise broek
Zorg dat je een doek klaar hebt liggen van (ongeveer) de afmeting: 1,3 bij 2 meter. In de workshop legt de docent uit hoe je dit doek omvormt tot een Thaise broek om in te dansen.

Ratchaneekorn Vichayanon
Ratchaneekorn Vichayanon heeft Akhira opgericht: een Nederlands bedrijf dat Thiase dans op allerlei manieren promoot, met o.a. optredens en workshops. Na een danscarrière in Thailand kwam zij in 2005 naar Nederland en begon zij met dansoptredens op feesten, evenementen, bruiloften en in Thaise restaurants.

Datum: zaterdag 6 maart
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Niveau: beginnners
Locatie: online, de link wordt een dag van te voren naar de deelnemers gestuurd
Kosten: €10,-
Docent: Ratchaneekorn Vichayanon

6 maart @ 15:30 - 18:00
Online