Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

TRIPLE X: EDRA en MANDALA TRIBE verrassende ‘poetic folk’ en hypnotiserende electro Indiajazz

20 november 2022 @ 15:00 - 17:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Ter ere van 30 jaar De X is er deze middag een interessant en divers dubbelprogramma, uit België en Nederland.

Jarenlang ontmoeten Raphael De Cock en Edwin Vanvinckenroye elkaar voornamelijk naast de podia met de intentie ooit samen te musiceren. Sinds vorig jaar was het zo ver: Edra werd geboren. Edwin is een ongelooflijke improvisator, hij vermengt zijn stem en zijn verschillende violen met inventieve voetpercussie. Raphaël is gespecialiseerd in diverse traditionele zangtechnieken van de wereld en beheerst bijvoorbeeld keelzang/boventoonzang. Daarnaast bespeelt hij verschillende instrumenten zoals de mondharp, doedelzakken, fluiten, gaïta, en chatkan. Hun muziek kenschetsen ze als ‘poetic folk’. Het concert wordt een improvisatorisch explorerend gebeuren. Laat je verrassen, en laat je verbeeldingskracht de vrije loop.

Van Nederlandse bodem is Mandala Tribe. Dit kwartet weet een inventief en dynamisch electro-akoestisch geluid te laten horen waarbij toetsen, tabla, zang en fluiten op subtiele en organische wijze een band aangaan met electronica. Duidelijk geworteld in de Indiase muziek laat Mandala Tribe een enerverend en hedendaags geluid horen zonder de traditie geweld aan te doen.

“Mandala Tribe […] was een verademing tussen alle vooraf geconcipieerde muziek die er deze dag te horen was. Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn.” (Erk Willemsen, mixedworldmusic.com )

Bezetting Edra:
Raphaël De Cock : zang, en verrassende muziekinstrumenten
Edwin Vanvinckenroye : viool, zang, percussie

Bezetting Mandala Tribe:
Shashwathi Jagadish – zang
Stefan Schmid – piano, Fender Rhodes, synthesizer, computer
Mark Alban Lotz – fluit, bansuri, fx
Heiko Dijker – tabla, electronica

20 november 2022 @ 15:00 - 17:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus