Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

TRIPLE X: THIAGO NASSIF en LIQUID SUN ORCHESTRA eigenwijze funky Tropicalia uit Brazilië en energieke afrobeat van eigen bodem

19 november 2022 @ 20:30 - 23:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Hieperdepiep, De X is dit jaar 30 jaar geworden, tijd dus voor een feestje. En dat ook nog voor een feestelijk prijsje, want De X trakteert dit weekend.

De avond wordt afgetrapt door het trio van Thiago Nassif, een van de leidende artiesten van de nieuwe generatie Braziliaanse muzikanten. Zijn muziek is een aanstekelijke mix van avant-pop, funk, no-wave, vervormde bossa nova en andere buiten de lijntjes-kleurende Tropicalia-invloeden. Zijn inspiratie ligt bij artiesten als Tom Zé, en dat is hoorbaar. Over zijn laatste plaat Menthe uit 2020, geproduceerd door Arto Lindsay, schreef The Wire: “crunchy and distorted, but undeniable funky”.

Zijn band bevat naast percussionist Claudio Brito ook Bella op electronica, die onder haar eigen naam ook doorgaat als een van de beste performance artiesten van haar land. Als tweede staat het Leidse collectief Liquid Sun Orchestra op het programma. Het geluid van LSO is sterk geïnspireerd op de muziek van Fela Kuti. Afrobeat dus, waarin elementen uit de jazz, soul, dub, funk en reggae samenkomen. Met hypnotiserende ritmes, vurig koper en krachtige vocals krijgt dit gezelschap iedereen geheid aan het dansen.

De avond wordt in stijl afgesloten door de deejays van De X, met een set vol Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische klanken. Inderdaad, het heerlijk avondje is gekomen…

19 november 2022 @ 20:30 - 23:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus