Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

VOLfest – Wereldmuziekfestival in Zeist met Muziek uit Cuba, India en Sudan

27 augustus 2023 @ 15:00 - 18:00
Ontmoetingsplein Vollenhove, Zeist

Zondag 27 augustus vindt het wereldmuziekfestival VOLfest plaats op Ontmoetingsplein Vollenhove, Naast de Weggeefwinkel in Zeist. Vanaf 15:00 uur kan men luisteren naar muziek uit diverse windstreken. Tussen de muzikale optredens door is wat te eten en drinken. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. Kijk voor meer informatie op >>> http://www.volfest.nl

Tumbao Cubano
Tumbao Cubano is een kwartet met authentieke Cubaanse muziek, geleid door Alberto “Molote” Muñoz. Molote is een voormalig lid van de bands Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. Tumbao Cubano speelt een verscheidenheid aan muziekgenres, van dansritmes tot luisterliedjes, allemaal met de authenticiteit en smaak van Cuba. Met hun toewijding om de rijke muzikale traditie van hun land te behouden, neemt Tumbao Cubano u mee op een onvergetelijke muzikale reis die u het gevoel geeft dat u in Havana bent.

Mandala Tribe
Mandala Tribe is een ensemble dat met elektronische klanken Indiase muziek met jazz combineert. Als het ware decoderen zij Indiase Raga’s in dynamische beats en harmonieën. MixedWorldMusic zei over hun optreden op de Music Meeting in Nijmegen: “Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn. Precies wat het Music Meeting Festival voorstaat.”

Osama Meleegi Trio
Osama Meleegi is een percussionist uit Sudan. Wat weinig mensen weten is dat hij een fantastische ud speler is. Osama studeerde aan de Muziekfaculteit in Soedan en is lid van de Omdurman Artists Union. Met zijn trio speelt hij traditionele Afrikaanse en Sudanese muziek.

VOLFest
VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt.

VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, HetJeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting.

27 augustus 2023 @ 15:00 - 18:00
Ontmoetingsplein Vollenhove, Zeist