Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

VOLfest • Turkije

17 mei @ 08:00 - 17:00
Wijkcentrum Torenflat

Mehmet Polat • ud, zang

Meester ud speler Mehmet zijn solo recitals zijn altijd gekenmerkt van een diepe concentratie en muziek die je recht in het hart raakt. Turkse folklore en eigen composities verweven in een groot verhaal van en voor mensen.

Mehmet Polat is een ud-solist, componist en ensembleleider met een internationale carrière. Hij combineert verschillende muzikale genres met zijn Alevi Spiritualisme, Anatolische volks muziek en Ottomaanse klassieke muziek. In zijn improvisaties, composities en zijn eigen kijk op verschillende muziekstijlen is Mehmet voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Mehmet heeft een unieke nieuwe linkerhandtechniek ontwikkeld en een ud ontworpen met twee extra bassnaren om het bereik en de functie van zijn instrument te vergroten.

mehmetpolat.net

VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie bijzondere concerten. Maak kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leer nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoet mensen uit de buurt.

17 mei @ 08:00 - 17:00
Wijkcentrum Torenflat