Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wereldmuziek in De X: LABRYENCO

9 december 2023 @ 20:30 - 22:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Zaterdag 9 december 2023 20:30 uur
LABRYENCO

hedendaagse flamencomuziek en -dans

Labryénco is een flamenco ensemble opgericht door gitarist/componist Alain Labrie. Hij verdiende zijn sporen onder meer in succesvolle pop-world bands als Les Charmeurs en Luzazul, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco roots. Daartoe heeft hij de beste muzikanten om zich heen verzameld.

De muziek is een overweldigende mix van flamenco gitaar, vette groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool en fantastische flamenco vocalen. Maar vergeet ook het weergaloze dansfenomeen Conchita Boon niet. Zij trad al eerder op in De X, en voorheen ook bij de Flamenco Biënnale in Amsterdam. Live brengt dit gezelschap een wervelende muzikale show aangevuld met spetterende dans.

Hun nieuwste show, gebaseerd op de binnenkort uit te brengen derde cd, heet Morir y nacer, oftewel ‘Sterven en geboren worden’. “Vanaf de eerste tonen weet deze groep te boeien op alle fronten. De gitarist, bij vlagen met een virtuositeit die mij deed denken aan de grote meester Paco (de Lucia) heeft zeker een eigen stijl wat bv blijkt uit de eigen composities. Deze kenmerkten zich door respect voor de traditie ( traditionele zang) en gevoel voor experiment ( fantastische bas en
percussie). […] Speciale vermelding betreft ook de danseres Conchita Boon die met haar passie en fenomenale techniek je af en toe in sferen van de film Carmen van Carlos Saura deed verblijven.” (Mpodia).

Bezetting:
Alain Labrie – gitaar, composities
Franklin Heilijgers – basgitaar
Juri Kuefner – percussie
Falu de Cádiz – zang
Conchita Boon – dans
Vera van der Bie – viool

9 december 2023 @ 20:30 - 22:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus