Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wereldmuziek in De X: MEREM

17 december 2023 @ 15:00 - 17:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Zondag 17 december 2023 15:00 uur

MEREM

sfeervolle mix van Grieks, oosterse en jazz muziek

Een jaar geleden speelde Vanessa Kourtesi met veel succes in De X met haar eigen rebetiko kwartet. Nu is zij wederom te gast, deze keer met de groep Merem.

Merem werd in 2021 opgericht in Rotterdam. De leden van de band ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Rotterdams Conservatorium: Codarts. Omdat ze allemaal uit Griekenland kwamen, wilden ze zich toeleggen op muziek die sterk geworteld is in de muziek van hun vaderland, maar dan wel met een meer hedendaagse benadering en gecombineerd met jazz-elementen.

Ondanks de lockdown tijdens de corona periode, hebben zij toch allerlei nieuwe composities weten te creeren, die ook een duidelijke oosterse geluid in zich meedragen. Merem heeft sinds november 2021 getoerd in Nederland, België, Frankrijk en Griekenland. Afgelopen jaar bracht de groep 2 singles uit, Yiasemi en Athina. In juni 2023 kwam hun meest recente single uit, Daripe, die ook op hun debuutalbum zal figureren, welke uitkomt in september 2023.

Op dit moment werkt de groep niet alleen aan hun album release concerten, maar componeert de groep ook nieuw materiaal en arrangementen van traditionele Griekse liederen.

Bezetting:
Vanessa Kourtesi – zang
Dimitra Metzaki – ud
Yiorgos Bereris – piano
Yiannis Vagianos – contrabass
Ektoras Remsak – drumset

17 december 2023 @ 15:00 - 17:30
Muziekpodium De X, locatie Qbus