Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wereldmuziek in De X: ZORZAL – levendige muziek uit Mexico

24 februari @ 20:30 - 23:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus

Zorzal is een trio dat de Son Huasteco traditie uit de bergen van noordwest-Mexico in ere houdt. De rijkdom van deze cultuur vertaalt zich in deze muziek, waarin de jarana (5-snarige gitaar), viool en guitarra huapanguera (8-snarige gitaar) de oude verhalen vertolken: mythes, legendes, verhalen en ritmes gegrond in de hartslag van moeder natuur.

Hoewel de focus op Son Huasteco ligt, speelt Zorzal ook andere muziekstijlen uit Mexico zoals de meer Afro-Mexicaanse stijl son jarocho, de hier bekendere mariachi (bruiloftsmuziek) en ranchero (ballades en walsen). Zorzal is opgericht door Cesar Puente (jarana,zang), die op contrabas afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en reeds speelde op festivals als North Sea Jazz en het Grachtenfestival.

Fatima Hernandez (viool, zang) is momenteel bezig met haar bachelor aan hetzelfde conservatorium, op barokviool. Pablo Suaste (guitarra huapanguera, zang) is een veelzijdige artiest, ook afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, en wel op piano, waarmee hij in Mexico en de VS al een behoorlijke carrière had opgebouwd. Naast deze instrumenten speelt hij ook nog fluit.

Bezetting:
Fatima Hernandez – viool, zang
Cesar Puente – jarana (kleine 5-snarige gitaar), zang
Pablo Suaste – guitarra huapanguera (8-snarige gitaar), zang

Muziekfragment:

24 februari @ 20:30 - 23:00
Muziekpodium De X, locatie Qbus