Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

World @ inJazz 2018: Dutch World Stage en Panels

29 juni
LantarenVenster

Op 28 & 29 juni vindt de jaarlijkse internationale conferentie inJazz plaats in LantarenVenster Rotterdam. Dit jaar ligt extra  focus van inJazz op Italie, Zwitserland
en Oostenrijk. Maar ook is er dit keer naast jazz extra aandacht voor world. Hiertoe is World Music Forum NL betrokken bij de organisatie van een aantal programma-onderdelen  in samenwerking met inJazz, Buma Cultuur en Dutch Performing Arts.

Zo komt er een apart podium voor een viertal spannende, veelbelovende Dutch World- showcases, worden er internationale world- programmeurs uitgenodigd en verzorgt WMF tweetal conferentieslots. Speciaal voor deze gelegenheid zullen ook extra programmeurs van internationale podia en festivals aanwezig zijn, dus ook en mooie kans om te netwerken!

Dutch World Stage
Tijdens inJazz (29 juni in LantarenVenster Rotterdam) zal er op het gebied van World aardig wat te beleven zijn. Zo wordt er in samenwerking met inJazz, Dutch Performing Arts en World Music Forum NL in de foyer van LV een Dutch World Stage ingericht waar vier spannende en veelbelovende world-acts worden gepresenteerd: Lingua Franca EnsembleShishani & the Namibian TalesSon Swagga en Tabanka. De inJazz concerten zijn gratis toegankelijk.

De selectiecommissie van de Dutch World showcases bestaat uit: Charlie Crooijmans (VPRO’s Vrije Geluiden), Danka van Dodewaard ( Amsterdam Roots), Hanyo van Oosterom (Grounds) en Francis de Souza (Houtfestival).

 

 

 

 

 

 

inConference:
2 World Panels
WMF organiseert tijdens inJazz ook twee afzonderlijke conferentiepanels met extra focus op World.
Het panel Low lands, high results? ( aanvang 14.00 uur) waarbij kansen voor Belgische en Nederlandse samenwerking worden onderzocht alsook een apart panel met Experts on export (aanvang 16.00 uur) waarbij de speelkansen over de grens onder de loep worden genomen.

De nieuwe Jazz, World & Contemporary Coalitie: een discussie over doelen
Eind vorig jaar bracht de Raad voor Cultuur haar muziekadvies uit, met als ondertitel ‘pleidooi voor een integraal, inclusief muziekbeleid’. Een erkenning van het huidige diverse muzieklandschap van Nederland. De jazz, wereld- en actuele muziek vormen een belangrijk segment van dit rijke ecosysteem.
Vertegenwoordigers uit die sectoren hebben de handschoen van de Raad (w.o. WMF)  opgepakt om mee te denken om ons huidige rijke muziekklimaat duurzaam te maken. Na enkele intensieve Bimhuis-sessies kwam deze denktank met als werktitel de JWC (Jazz, World & Contemporary) Coalitie tot een aantal gedachtegangen die we graag met het veld willen delen.
Bij een integraal beleid hoort aandacht voor de gehele keten van maker tot publiek. We zien de huidige versnipperde financiering en organisatie van de verschillende schakels (componisten, uitvoerenden, podia) binnen de keten als belemmering.  Met beleidsmakers en het veld willen we onderzoeken hoe we kunnen komen tot nieuwe effectievere vormen van ondersteuning en samenwerking. Zie ook inJazz Conferntieprogramma

Meer info op de programma & updates op  www.inJazz.nl

29 juni
LantarenVenster