Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

workshopweekend Venster op het Oosten

13 september 2019 - 17 september 2019
conferentiecentrum YMCA De Glind

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert het workshopweekend “Venster op het Oosten” waarin je les kunt nemen in Griekse muziek, klezmer, zang met liederen van de Zijderoute of deel kunt nemen aan de masterclass voor duo’s en trio’s.

We gaan improviseren en keihard werken aan onze zangtechniek en instrumentbeheersing. De tradities houden we keurig in ere, in welke traditie je ook mag improviseren. Muziek wordt van blad gespeeld, maar wordt ook op het gehoor aangeleerd.
Het weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginners stadium voorbij zijn en redelijk vertrouwd zijn met hun instrument of stem.Voor het spelen van volksmuziek of wereldmuziek kunnen alle akoestische instrumenten gebruikt worden. Ervaring met volks- of wereldmuziek is (op beginnersniveau) niet per se nodig. Ook voor vergevorderde muzikanten en zangers is er genoeg uitdaging!

De workshops worden gegeven door professionele en doorgewinterde muzikanten uit binnen- en buitenland, met vaak een bijzondere staat van dienst. Zij maken van elke workshop een unieke belevenis!

Er worden de volgende workshops gegeven:

* Zingend langs de Zijderoute, docent Iris Ficker
* Merry Nights (klezmer), docent Bert Vos
* Shpil Klezmer (klezmer), docent Erica Roozendaal
* Masterclass duo’s en trio’s, docent Monique Lansdorp
* Muziek langs de Via Egnatia (Griekse muziek), docent Holger de Bruin

Voor meer informatie en voor inschrijving, kijk op de website van Stichting Volksmuziek Nederland www.stichtingvolksmuzieknederland.nl

13 september 2019 - 17 september 2019
conferentiecentrum YMCA De Glind