Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

World Music Saturday | Festival November Music |

11 november 2017
Verkadefabriek

World Music Saturday
Festival November Music heeft speciaal voor de fans van wereldmuziek een route samengesteld.

World Music Saturday – Deel 1:
Maarten Ornstein & Mike Fentross & Rima Khcheich

Muziek die heel letterlijk over grenzen kijkt. Een jazz musicus, een Arabische zangeres en een barokmusicus zijn verenigd in hun liefde voor muziek. Klarinettist Maarten Ornstein, theorbe-bespeler Mike Fentross en de Libanese zangeres Rima Khcheich halen het beste in zichzelf naar boven in hun nieuwe trio.

World Music Saturday – Deel 2
Basel Rajoub Soriana Project ft. Matthias Loibner

De Syrische saxofonist en improviserend musicus Basel Rajoub is gefascineerd door de schoonheid van de Arabische muziektraditie. Zijn grote passie en respect voor de verleidelijke melodierijkdom en ritmiek van de Oosterse muziek klinkt door in veel van Rajoubs rijkgeschakeerde improvisaties. Werken die deels gecomponeerd, deels geïmproviseerd zijn, en tot stand komen in samenwerking met topmusici uit de Oosterse en Westerse wereld. Rajoub wil bruggen slaan met zijn muziek tussen tradities uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en West-Azië.

World Music Saturday – Deel 3
Dick van der Harst ‘De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur’

Wordt het de Big Bang of toch de Big Crunch? Zal alles herbeginnen, alsof het zich in een spiegel afspeelt? Moeten we terug, alhoewel er in de onbegrensde ruimte geen links, rechts, noord of zuid bestaat? De Vlaamse componist Dick van der Harst werpt zijn eigen licht op deze filosofische materie in zijn nieuwste muziekproject De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur.

11 november 2017
Verkadefabriek