Vraag op tijd een cultuurlening uit het coronasteunpakket aan DEADLINE 1 JULI ’21
 
Graag informeren we alle culturele organisaties en creatieve zelfstandigen over de naderende deadline van 1 juli 2021 voor de aanvraag van voor de  Cultuur Opstart Lening en de Cultuur Vermogen Lening.
Deze speciale cultuurleningen zijn onderdeel van de steunmaatregelen die het ministerie van OCW beschikbaar heeft gesteld voor de cultuursector. De leningen zijn geschikt voor organisaties en makers uit alle disciplines: van podiumkunsten, films en boeken tot musea, galeries en festivals.

De Cultuur Opstart Lening biedt financiële ruimte voor de herstart van producties, programma’s, projecten en producten, zodat organisaties weer inkomsten kunnen generen. De Cultuur Vermogen Lening biedt hulp bij het versterken van het weerstandsvermogen van een organisatie of praktijk.  

Lenen kan van € 10.000,00 tot € 500.000,00 per aanvraag, tegen een lage rente van 1%.

De loketten zijn nog geopend tot 1 juli 2021. Doe jouw aanvraag vóór die tijd, dan kunnen wij deze in behandeling nemen. 

Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende leningen. Uiteraard staan onze adviseurs je graag bij om je te begeleiden in je aanvraag en nodigen we je graag uit voor een gratis, vrijblijvend oriëntatiegesprek

Of vraag direct aan!

Financiering voor heropstar
Geld vinden voor een nieuw seizoen en artistieke producten
 
Het voorfinancieren van een nieuwe theaterproductie of -tournee, de distributie van een film of het organiseren van een tentoonstelling en alles wat daarbij komt kijken; van transport tot promotie tot vaste lasten, de Cultuur Opstart Lening is een goede optie om daarin te kunnen voorzien. 

Lenen kan van € 10.000,00 tot maximaal € 500.000,00 per aanvraag en wordt verstrekt tegen een lage rente van 1%.

Wil je weten voor wie de Cultuur Opstart Lening precies is bedoeld? En wat de voorwaarden zijn? Lees de veelgestelde vragen >

We nodigen je graag uit om de mogelijkheden voor jouw organisatie nader te bekijken. Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan >

Direct aanvragen kan natuurlijk ook als je denkt dat deze lening geschikt is voor jouw organisatie. 
Stuur voor 1 juli 2021 een e-mail naar cultuurlening@cultuur-ondernemen.nl met daarin de naam van de onderneming, de contactpersoon en een telefoonnummer. Projectmedewerker Pauline Rudolph neemt snel contact met je op.
 
 
Financiering voor herstel 
Waarborg continuïteit na de crisis: opbouw van weerstandsvermogen of buffer
 
De Cultuur Vermogen Lening is er voor organisaties met een aantoonbaar exploitatietekort en eenmanszaken met een aantoonbaar inkomensverlies, als gevolg van de coronapandemie. Met behulp van de lening kun je het vermogen van je organisatie of onderneming en daarmee je verdiencapaciteit versterken, maar ook zekerheid aan je personeel blijven bieden.
 

Zelfstandigen kunnen een lening aanvragen van € 10.000,00 tot € 75.000,00. Organisaties kunnen een lening aanvragen van € 25.000,00 tot € 500.000,00. Beide leningen zijn tegen een lage rente van 1%. 

Mag je deze lening combineren met subsidies? Aan welke criteria moet je voldoen? Lees de de veelgestelde vragen >

Staat jouw vraag er niet tussen of twijfel je nog of een lening wel iets voor jou is? Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan >

Denk je zeker te weten dat deze lening geschikt is? Doe je aanvraag direct door voor 1 juli 2021 een e-mail te sturen naar cultuurlening@cultuur-ondernemen.nl, met daarin de naam van de onderneming, de contactpersoon en een telefoonnummer. Projectmedewerker Pauline Rudolph neemt snel contact met je op.
 
Zij gingen je voor 
Hoe overleef je als cultureel ondernemer de coronacrisis?
Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende hadden met hun theaterproductiebedrijf Trend Media (bekend van Ernst, Bobbie & de rest) een kerngezond bedrijf, maar kwamen in zwaar weer terecht door het uitbreken van de coronacrisis.
Zij waren de eerste die van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de Cultuur Opstart Lening ontvingen om goed te kunnen starten aan het nieuwe culturele seizoen. Het geld heeft Trend Media geïnvesteerd in nieuw theateraanbod. Lees meer >

Ook Het Museum van de Geest (voorheen Het Dolhuys) eind 2020 een half miljoen euro geleend om de vestiging in Haarlem te verbouwen en een nieuwe audiotour te maken. ‘Dat geld komt als geroepen,’ zegt directeur Hans Looijen. Lees meer >
 

 Waarom lenen? 
 Aanvulling op de financieringsmix van cultureel ondernemers
Lenen is vrij onbekend in de cultuursector, dat beseft Cultuur+Ondernemen al te goed. Subsidies en fondsen zijn vaak de gangbare weg. En onbekend maakt onbemind. Toch kan een cultuurlening in veel gevallen een goed onderdeel zijn van de financieringsmix. Het boost je cultureel ondernemerschap en je behoudt 100% artistieke vrijheid.

Hoe versterkt juist nu lenen het ondernemerschap?  Lees het interview met Alexander Ramselaar, adviseur Financieren >

Welke overwegingen maak je voorafgaand aan een financiële verplichting als lenen? Wij geven je graag meer inzicht in de vier basiselementen >

 
Wekelijks beantwoorden we jouw vragen via Instagram
Elke vrijdag behandelen we op onze Instagramaccount een veelgestelde vraag. In onze story-highlights bundelen we deze, zodat jij er altijd makkelijk bij kunt, waar je ook bent. 
Heb je zelf een vraag en denk je dat anderen het antwoord ook wel willen weten? Geef het ons door zodat we die mee kunnen nemen in de FAQ-sessies. Instagramaccount  #FAQcultuurleningen >
 
Stichting Cultuur+Ondernemen stimuleert ondernemerschap in de cultuursector.  
info@cultuur-ondernemen.nl
+31 20 535 25 00