(bron: Voorburgs Dagblad)

Op 17 januari is de nieuwe Muziekverdieping van de Centrale Bibliotheek aan het Spui geopend. De eerste fase van deze etage is nu klaar; de collecties van de Bibliotheek Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Muziek Instituut (NMI) zijn voortaan voor iedereen beschikbaar op de vijfde etage van het bibliotheekgebouw.

Door de samenwerking vormt de Muziekverdieping nu de grootste openbaar toegankelijke muziekbibliotheek van Nederland. De drie gecombineerde muziekbibliotheken zijn fysiek en digitaal te bestuderen met behulp van catalogi, zitjes en studieplekken.

Net voor het openingsmoment kwamen de betrokken partners nog even in klein gezelschap, en op anderhalve meter afstand, bij elkaar om stil te staan bij de start. Directeur Sam Hermans van Bibliotheek Den Haag heette haar collega’s welkom: voorzitter van het College van Bestuur en directeur Koninklijk Conservatorium Henk van der Meulen, muziekbibliothecaris Nederlands Muziek Instituut Paula Quint, hoofd bibliotheek Koninklijk Conservatorium Martie Severt en conservator bij het Haags Gemeentearchief voor de collecties van het Nederlands Muziek Instituut Philomeen Lelieveldt.

Openingstijden

De openingstijden van de Muziekverdieping aan het Spui 68 zijn maandag van 12.00 tot 20.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.