(bron: Houtfestival)

Het Houtfestival slaat dit jaar de handen ineen met het Haarlem College. Tijdens het festival op zondag 19 juni, gaan leerlingen een bewegend videosculptuur, als onderdeel van de optredens maken. Dit project is een onderdeel van het Tiny Festival, dat onderdeel is van het Houtfestival 2022.

In twee teams vervaardigen zij, met een kleine camera en drones opnames. Ze gaan door het publiek heen en maken opnames. Regelmatig houden zij korte, onverwachte interviews met uitdagende vragen aan aanwezigen die dat willen. Om een bepaalde interval worden de beelden naar een commandocentrum gebracht ter vertoning en bewerking. Tegelijkertijd worden met drones opnames van bovenaf gemaakt. Via een monitor en een videotafel worden de beelden gevjayed. De beelden zullen opgeluisterd worden door een paar veelbelovende, out of the box zijnde muzikanten, die op de klassieke wijze de beelden van muziek zullen voorzien. Dit alles gedurende de dag met als in-en uitvalsbasis een hiervoor bestemde container, o.l.v. Frank Stassar (docent Haarlem College)

Tiny Festival
Het project van het Haarlem College is onderdeel van het Tiny Festival, waar kunst, spoken word en ‘Caravantgarde.’ Programmeur Joost Verhagen, onder andere organisator van de Pletterij Impro Sessies, programmeert bij de Caravantgarde een verscheidenheid aan opvallende en experimentele artiesten. Van kleine harmonieuze optredens tot aan lawaaierige ongecontroleerde uitbarstingen. De bezoeker van de Caravantgarde wordt altijd verrast.

Het Houtfestival
Het Houtfestival is na twee stille jaren weer helemaal terug van weggeweest. Het festival in de Hout met op de vooravond Houtnacht, heeft dit jaar weer een divers en aanstekelijk programma. Van Haarlemse talenten en gevestigde groepen en van verschillende stijlen als hiphop en rock tot zinderende flamenco en cumbia, levert een mooi divers muziekprogramma. Maar natuurlijk is er dit jaar ook meer met het Kinderfestival vol theater, muziek en rock.

Blijf op de hoogte via website www.houtfestival.nl

Het festival is geheel gratis toegankelijk. En wordt volledig georganiseerd met en door enthousiaste en gedreven vrijwilligers, waarbij alle gemaakte kosten naar het festival zelf gaan.  Het Houtfestival mogelijk wordt gemaakt door subsidies, fondsen en donaties.