Op zondag 18 juni vindt het bekende Houtfestival plaats in de prachtige Haarlemmerhout. Het festival wordt op zaterdag 17 juni ingeluid met de Houtnacht. Bereid je voor op een bijzondere ervaring met muzikale klanken uit alle uithoeken van de wereld, ontdek aanstormend talent en geniet van meeslepend theater voor jong en oud. Laat je verrassen door live videostreaming, bewonder beeldende kunstwerken en verwen je smaakpapillen bij de diverse foodtrucks. En het mooiste van alles? Dit Haarlemse festival is helemaal gratis en toegankelijk voor iedereen!

Het Houtfestival heeft ook dit jaar verschillende podia met muziek en toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland. Ook is er veel aandacht voor kinderen met het Kinderfestival en met een gevarieerd programma leggen we de nadruk op jongeren, aanstormend talent en kleinere muziekacts van eigen bodem. Op zaterdag 17 juni start het festival om 18.00 uur met Houtnacht. Op zondag 18 juni kun je vanaf 12.00 uur genieten van het Houtfestival.   

Het Houtfestival 

Met “De Poort naar de Wereld’ wil het festival een poort zijn voor alle stromingen, culturen en leeftijden. Al meer dan 35 jaar laat het Houtfestival zien dat er naast Anglo-Amerikaanse pop, dance en westers klassieke muziek er ook andere muziek bestaat. Muziek die niet of nauwelijks aandacht krijgt op de nationale radio en tv.  
Enkele hoogtepunten:  

  • Nusantara Beat laat tropische en mystieke klanken horen, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs uit de 20ste eeuw.
  • Cavolo Nero is ontstaan uit liefde voor afrobeats en groove georienteerde muziek. Verwacht in ieder geval veel energie van dit zestal uit Utrecht.
  • Chupame El Dedo met wortels in Colombia, combineert metal met salsa, cumbia, currulao en reggaeton om tot een eigen stijl te komen.

Andere namen zijn PoiL Ueda, Fanfara Station, Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit, Mandala Tribe en Edra. De laatste informatie is te vinden op www.houtfestival.nl.  

Op zaterdag 17 juni levert Houtnacht in de avond vanaf 18.00 uur een mix van opkomende en underground artiesten. Het programma bestaat uit een gevarieerd aanbod van experimentele, dansbare en rockende stijlen; van diepe bassen tot snerpende gitaren.
Ontdek Black Omolo die al tien jaar een begrip is met haar reggaesound of het eigenzinnige Blanco Teta met experimentele rock of swing mee met Chef Defect.

Andere acts zijn Lowaddicts, Noise Diva en Behringer Escape Plan. De laatste informatie is te vinden op houtfestival.nl/houtnacht.