(bron: Houtfestival)

Het Houtfestival vindt dit jaar plaats op zondag 19 juni. Uiteraard in de Haarlemmerhout. Deze editie is extra speciaal want het is de de 35ste. Reden voor een groot feest dat wordt ingeluid op zaterdag 18 juni met de Houtnacht. Muziek uit alle windstreken, aanstormend talent, theater voor jong & oud, live videostreaming, beeldende kunst en foodtrucks.

Gewoon gratis in de vrij toegankelijke Haarlemmerhout. Het Houtfestival heeft dit jaar verschillende podia met muziek en toonaangevende artiesten uit binnen-en buitenland.  Ook is er veel aandacht voor kinderen met het Kinderfestival en met een gevarieerd programma met extra focus op jongeren, aanstormend talent en kleinere muziekacts van eigen bodem.

Op zaterdag 18 juni start het festival om 18:00 met Houtnacht. Op zondag 19 barst het Houtfestival om 12:00 los.

Met “De Poort naar de Wereld’ wil het festival een poort zijn voor alle stromingen, culturen en leeftijden. Al 35 jaar laat het Houtfestival zien dat er naast Anglo-Amerikaanse pop, dance en westers klassieke muziek er ook andere muziek bestaat. Muziek die niet of nauwelijks aandacht krijgt op de nationale radio en tv.
Enkele hoogtepunten:

  • Fakrutu Dakar Edition laat een supercatchy mix horen van traditionele Senegalese melodieën, improvisatie en Nederlandse jazz.
  • Entoto Band heeft een eigen sound van Ethiopische en Eritrese ’60 funk en soulvolle zang. Leuk om te weten dat deze band in Nederland is gevormd.
  • Bacchanalia brengt iedereen aan het dansen met onweerstaanbare ritmes waarin exotische ritmes als cumbia en salsa voorbij komen.
  • De dag wordt afgesloten met  DJ Guzz ons genieten van een bijzonder funk, soul en reggae met Zuid-Amerikaanse invloeden.  

Het programma breidt zich de komende weken uit. De laatste informatie is te vinden op www.houtfestival.nl.