Het Houtfestival mocht dit jaar opnieuw een veelzijdig en enthousiast publiek verwelkomen. Ruim 20.000 bezoekers wisten, ondanks de hoge temperaturen, de weg naar het gratis festival in de Haarlemmerhout goed te vinden. Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni was Haarlem het middelpunt van muzikale diversiteit. 
foto:
PoiL Ueda, door: Archie Backx

Het betoverende Kinderfestival, het intieme Tiny Festival, de optredens bij Grenzeloos en op het Houtpodium, de levendige straat- en veldacts en smaakvolle foodtrucks. In totaal waren er bijna 60 optredens, voorstellingen en exposities en bracht het Houtfestival bijzondere acts en bands naar Haarlem, waarbij veel talent van eigen bodem hun opwachting maakte.  

Een bijzonder programma voor iedereen
Houtnacht zorgde op zaterdag voor een positieve vibe waarbij het publiek zich onderdompelde in het ruime aanbod en genoten van hiphop, dance en rap. Zoals altijd, waren er nationale en internationale optredens, met veel aandacht voor een variatie in muziek, zoals de bluegrass/blues van de Leadbeaters en de funky  muziek en positieve vibes van Chef Defect. Internationale ster Black Omolo kon rekenen op een uitzinnig publiek.

Op de warme en zonnige zondag zorgde een energiek programma bij het Houtpodium voor dansende mensen met Fanfara Station en Cavalo Nero. De grote tent van Grenzeloos, van oudsher de plek voor meer beschouwende wereldmuziek, was bij het optreden van Edra en Rosenberg & Goudsmit helemaal vol.

Internationale topacts PoiL Ueda en Fanfara Station, mede mogelijk gemaakt door Sounds of Europe, waren naast hun optreden ook te gast in de Mixed Media Lounge en konden rekenen op een groot applaus. 

Het Kinderfestival had ook een brede programmering van verhalenvertellers in een Yurt tot dansvoorstellingen. Van Bungelende Benen op het Vlonderpodium tot de komische act van AcroCordion op het veld die zorgde voor een glimlach op het gezicht van de toeschouwers.

Bij het Tiny festival, na het succes van vorig jaar weer terug, konden bezoekers suggesties doe voor de spoken word performances van Wakker. De inbreng van het Golf Festival en Nieuwe Vide zorgde voor een relaxte en open sfeer.

‘Ik woon maar net in Haarlem en ben toevallig hier beland, maar het is echt een top festival!’ (dhr. Pressens, 50 jaar oud)

‘Het is een lief festival. Het is zo fijn om te zien dat er zoveel verschillende leeftijden zijn en voor iedereen iets.’ (dhr en mevr. Liebrecht) 

De volgende editie van het Houtfestival is op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024. Meer informatie op: www.houtfestival.nl

Het festival is geheel gratis toegankelijk en wordt volledig georganiseerd met en door enthousiaste en gedreven vrijwilligers, waarbij alle gemaakte opbrengsten naar het festival zelf gaan. Het Houtfestival wordt mogelijk gemaakt door Creative Sounds, subsidies, fondsen en donaties.

Het Houtfestival kijkt met een open vizier naar de toekomst.