De 31e editie van het Haarlemse Houtfestival zal de boeken ingaan als één van de meest memorabele edities uit de geschiedenis van het festival. Behalve dat het weer enorm meewerkte, zorgde de nieuwe, laagdrempelige opzet met meerdere kleinere podia voor een onvergetelijk relaxte sfeer. De opkomst was dan ook enorm op dit gratis toegankelijke en onbewaakte culturele belevingsevent.

En dat is kenmerkend voor het festival dat vrijheid van expressie hoog in het vaandel heeft. Vanaf dit jaar krijgen ook de verhalen achter de artiesten een steeds prominentere plek. Artiesten en kunstenaars die op het Houtfestival een podium krijgen wat in hun eigen land of regio problematisch of zelfs onmogelijk is. In de Mixed Media Lounge deelden zij hun unieke en inspirerende verhalen met de festivalbezoekers.

Ook waren er dit jaar een aantal in het oog en oor springende primeurs! Zo heeft Conjunto Papa Upa zijn wereldpremière gespeeld en C4 Trio en Pixvae hun Benelux première! En voor de nieuwste generatie festivalbezoekers programmeerde het Houtfestival een werelds babyconcert waarvoor Niki Jacobs en Pieter Jan Cramer de mooiste wiegeliedjes, slaapliedjes en kinderliedjes uit alle windstreken selecteerde.

Peter Bruyn vatte het afgelopen donderdag in het Haarlems Dagblad treffend samen: “Het jaarlijkse bewijs dat met veel culturen bij elkaar de wereld ook mooier kan worden”. De ruim honderd vrijwilligers die het festival elk jaar weer opbouwen en samenstellen verheugen zich nu al op de volgende editie die plaatsvindt op zondag 18 juni 2017 (Vaderdag)!

Geniet na van het Houtfestival met de foto’s, reacties en verhalen die te zien en te lezen zijn via www.facebook.com/houtfestival en natuurlijk via de website www.houtfestival.nl