Beste vriend(in) van het Houtfestival,
Was je ook in de Haarlemmerhout de laatste tijd met het mooie weer? De zon scheen, er werd gepicknickt en gevoetbald en ons langste Houtvriendjes genoot van een cocktail in de zon bij Nurks in de Hout. Wij zien het helemaal voor ons; de mensen en gezelligheid zijn er al; nu het festival nog. Op het moment van versturen van deze nieuwsbrief staat de teller nog op 14 dagen, 2 uren, 39 minuten en 18 seconden. Met een programma van artiesten uit alle windstreken op Houtfestival op 18 juni en Houtnacht op 17 juni, een swingend kinderprogramma, gezellige markt en de groene Haarlemmerhout als decor. We kunnen bijna niet meer wachten! Bovendien hebben we dit jaar speciaal voor vaderdag een vaderdagbrunch in de ochtend voor showtime op zondag. We zien je heel graag op 17 en 18 juni!

Vaderdagbrunch
Heb je het al gelezen in onze speciale extra nieuwsbrief? In de ochtend van het Houtfestival op 18 juni organiseren we tussen 11:00 en 12:00u een speciale vaderdagbruch! In het optrekkend ochtenddauw kan je genieten van een mini optreden en langzaam wakker worden met je familie of vrienden. Er is plek voor 32 mensen dus meld je snel aan via onze site, uiterlijk 10 juni.
Programmering!

Bezoekers van onze Facebook pagina en website hebben het ongetwijfeld al gemerkt; het programma is bekend! Daar en via de link naar Houtnacht lichten we alle acts die op het programma staan toe.
Het feest begint al op zaterdagavond met Houtnacht van 18:00u tot 24:00u. Je kunt hier onder andere genieten van Haarlems enige eigen reggae sound system Shamba Lion Sound System, het Amsterdamse DJ trio ZickZack met een mix van funky Afrikaanse ritmes en house en The Gwoof Onder leiding van een onvermoeibare Patrick ‘Rudeboy’ Tilon, frontman van de legendarische Urban Dance Squad, brengt dit trio hoekige grooves met vette bassen en imponerende orgel-lijnen. Rock, funk, hiphop en punk, het komt allemaal langs met dit explosieve trio.
Op zondag gaan we verder met Houtfestival van 12:00 tot 23:00u. Op het programma staan onder meer Mahsa Vahdat, een befaamde Iraanse voorvechtster van het vrije woord, het uit Madagaskar afkomstige Toko Telo, de groovende Haarlemse jeugd bigband New Harlem Deluxe en Afework Nigussie & Zea, een catchy samenwerking tussen een Ethiopische en Westerse muzikant.
Tenslotte valt er weer genoeg te genieten op het kinderplein, waar kinderen (en hun ouders) terecht kunnen voor twister op het twisterveld, acrobatiek, schmink en nog veel meer. In de familietent staan onder andere een swingend optreden van BANWAKABOOM! en van Samba Salad gepland en voor de allerkleinsten is er weer een babyconcert van Niki Jacobs.
Cocktailactie!
Wij houden van iedereen die het Houtfestival een warm hart toedraagt. Houtvriendjes geven ons nog een extra boost door ons te steunen met een bijdrage van €10,00 per jaar. Veel van die vriendjes zijn ons al lange tijd trouw, maar Hanne is wel de kampioen; eerste houtvriendje sinds we er zeven jaar geleden mee begonnen. In samenwerking met Nurks in de Hout wilden we Hanne hier hartelijk voor bedanken door haar, met een goede vriendin te trakteren op een cocktail bij Nurks in de Hout! Ben jij al Houtvriendje? Wordt nu lid via onze website. De cocktail was trouwens heerlijk, we bevelen hem zeer aan. Voor iedereen die niet van cocktails houdt; ze hebben ook heerlijke zomerlimonades en speciaalbiertjes op de kaart staan bij Nurks in de Hout.
Kom je ook struinen over de Houtmarkt?
Natuurlijk is er ook weer markt op Houtfestival dit jaar. Wij weten dat er bezoekers zijn die dit festival onderdeel onweerstaanbaar vinden. Met haar welbekende brede aanbod van de heerlijkste happen uit alle windstreken, bijvoorbeeld: een divers aanbod van onder andere de Surinaamse, Cambodjaanse en Zuid-Amerikaanse keuken, pannenkoeken, gezonde soep. Ook vind je er alternatieve kleding, henna, sieraden en nog veel meer.
Word vrijwilliger!
Wij zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om met ons mee te werken aan de opbouw van het festival, zowel in de voorbereiding als op de dag van het festival zelf.Meer weten?  Kijk op onze site.

Via: Houtfestival nieuwsbrief