• International Music Meeting Festival presenteert op zaterdag 30 mei 2020 om 15:00, het oorspronkelijke openingstijdstip van het festival, een exclusief online concert door pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas, opgenomen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen
  • Voorafgaande aan het concert, op 22 mei 2020, start Music Meeting Festival een nieuwe podcastserie, Music Meetup, die een podium biedt voor bijzondere ontmoetingen tussen muzikanten> bijgaand: link + een korte video teaser

 

Dat International Music Meeting Festival – volgens velen het meest diverse en avontuurlijkste muziekfestival van Nederland – vanwege de coronacrisis dit jaar niet door kan gaan, is natuurlijk ontzettend jammer. Als gouden pleister op de wonde is er een prachtig concert opgenomen van pianist Ramón Valle en gitarist Reinier Baas. Zaterdag 30 mei om drie uur ’s middags zal de opname, die gemaakt is in Concertgebouw De Vereeniging, te zien en te horen zijn. Niet toevallig is dat de plek waar Music Meeting 35 jaar geleden van start ging.

Samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging

Het concert is geproduceerd door Music Meeting Festival in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en werd gefilmd onder regie van de Cubaanse filmmaker Yuribert Capetillo Hardy. Tijdens de noodgedwongen maandenlange sluiting van De Vereeniging in verband met de Corona-lockdown, wekt deze uitzonderlijke muzikale samenwerking de fameuze zaal van het Nijmeegse concertgebouw weer tot leven. Het ongeveer 45 minuten durende concert wordt op een later moment ook uitgezonden via Stingray (on demand TV) in verschillende landen.

Over Ramón Valle en Reinier Baas

Ramón Valle is Cubaan, maar eigenlijk meer nog een kosmopoliet. Valle emigreerde naar Nederland vanwege de vrijzinnige jazzscene. In zijn impressionistische spel vloeien Latin, klassiek en jazz rimpelloos in elkaar over. Vloeiend is ook het gitaarspel van Reinier Baas – niet gladjes, wel ogenschijnlijk moeiteloos. Als muzikant speelt hij graag met verwachtingspatronen, daagt zijn medespeler uit en zet de luisteraar met veel genoegen op het verkeerde been. Natuurlijk hebben Valle en Baas de nodige raakvlakken, maar juist Valle’s impressionistische spel, waarmee hij afrekent met Cubaanse stereotypen, en de avontuurlijke inslag van Baas zorgen voor een spannende muzikale gedachtewisseling.

Music Meetup: nieuwe podcast door International Music Meeting Festival

Voorafgaand aan het online delen van het concert brengt Music Meeting Festival op 22 mei de eerste aflevering van een inspirerende podcast-serie uit, Music Meetup, waarin unieke ontmoetingen tussen uitzonderlijke musici plaats gaan vinden. Deze is te beluisteren op de website van het festival en via alle gebruikelijke muziek streamingdiensten zoals Spotify en iTunes. Podcast-host is journalist Leendert van der Valk.

In de eerste aflevering zijn Ramón Valle en Reinier Baas te gast. Ze gaan met elkaar en met artistiek leider Maite Hontelé van International Music Meeting Festival in gesprek over hun afkomst, levens, inspiratiebronnen, carrières en projecten. En natuurlijk maken ze muziek, exclusief voor de Music Meetup-podcast.

Maite Hontelé is blij met de lancering van de podcast en het openingsconcert:“Ondanks de afgelasting van Music Meeting Festival willen we muziek een bijzonder podium blijven bieden. We zijn met het team dus op zoek gegaan naar momenten en manieren om het publiek in aanraking te blijven brengen met muziek die je zelden hoort. Nu zoveel artiesten het moeilijk hebben, ziet het festival haar rol om deze artiesten een podium te bieden des te meer bevestigd.”  

Over International Music Meeting Festival

International Music Meeting Festival graaft al meer dan dertig jaar diep in de vruchtbare grond van wereldwijde muziekstijlen, en staat garant voor avontuur, improvisatie en muzikale kwaliteit. Het resultaat is een fijne mix van jazz, roots en rock uit alle hoeken van de wereld, buiten de gebaande paden en zonder concessies.

Het driedaagse evenement vindt doorgaans elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekeinde en biedt meer dan dertig concerten en interviews, masterclasses en workshops. Het festival brengt een geheel andere kant van muziek voor het voetlicht: muziek die inspireert en de geest opent, mensen bij elkaar brengt en daarbij een verdiepende en verbindende factor vormt, zowel voor individuen als voor de maatschappij.

 

International Music Meeting Festival online

Informatie, podcast & concert: www.musicmeeting.nl

Facebook: https://www.facebook.com/MusicMeeting/

Instagram: @musicmeeting

Twitter: @musicmeeting