(bron: Jazz on the Sofa)

JAZZ ON THE SOFA 2021
BIJZONDERE EDITIE ROND SLOT ZEIST

Op zondagmiddag 7 november 2021 vanaf 15.00 uur vindt het jaarlijkse Jazz On The Sofa plaats in Zeist. Dit jaar beleeft het festival een bijzondere editie: vanwege corona spelen de artiesten niet in woonkamers, maar op verschillende unieke locaties in en rondom Slot Zeist. Jazz On The Sofa wordt zo een wandeling in de geschiedenis van de Hernhutters door een van de mooiste buitenlocaties op de Utrechtse Heuvelrug.

De concerten zijn om 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Het publiek loopt van locatie naar locatie en bepaalt de route zelf. Na afloop is er een naborrel in de Oranjerie van het Slot.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl.

Thema en programma
Deze editie heeft als thema ‘Hidden Diamonds’ en richt zich op de lokale artiesten die Zeist rijk is. Een viertal artiesten heeft speciaal voor dit festival een nieuw programma ontwikkeld: vier premières in verrassende interdisciplinaire en intergenerationele bezettingen. Iedere artiest is gekoppeld aan een ander voor nieuwe inspiratie. Jazz On The Sofa is trots om ook zeven vrouwelijke artiesten te programmeren.

Het programma:
– José Bosschers en Bert van den Brink (zang/piano): klassiekers rond de liefde m.m.v. verteller Esther Kornalijnslijper (première) in de kerk van de Broedergemeente.
– Peter Peuker, Gijs Idema en Jos Machtel (tenorsaxofoon/gitaar/bas): programma rond Stan Getz (première) in Van Tellingen Interieurs.
– Marius Beets, David Kwecksilber en Sebastiaan van Bavel: Blues in Europese Abstractie (première) in de bovenzaal van Slot Zeist.
– Ella Zirina, Cengiz Arslanpay en Mark Lotz (gitaar/elektronica/fluiten): Soundscapes van Elektronica (wereldpremière) in de kleine zaal van de Broedergemeente.
– Wieke Garcia en Marieke Snijders (zang/harp en zang/piano): EP-releaseconcert van ‘Big Blue Rise’ in het Koetshuys van de Broedergemeente.
– Estrella Acosta en Paulinho Paes: klanken uit Cuba en Brazilië in Slot Zeist.

De locaties
Van Tellingen Interieurs, Slot Zeist, kleine zaal Evangelische Broedergemeente, grote zaal Evangelische Broedergemeente, het Koetshuis, Vrije Hogeschool Zeist