(bron: November Music)

Een kleurrijk palet aan muzikanten reist dit jaar af naar November Music. Van de Tunesische ud-grootheden Dhafer Youssef en Anouar Brahem tot de Afrikaanse groepen 3MA en Trio Da Kali en van de Amerikaanse saxofonist Steve Coleman tot de Iraakse qanun-speler Osama Abdulrasol. Verder is er elektropopjazz van Jameszoo en de Berlijnse groep LIUN + the Science Fiction Orchestra en een gloednieuwe compositie van Tijn Wybenga. Al met al dus een enorme muzikale en geografische diversiteit aan jazz & world tijdens de 30ste editie van November Music.

Niet-westerse instrumenten

Dit jaar een extra focus tijdens November Music op muzikanten en groepen bij wie de klankrijkdom van niet-Westerse instrumenten centraal staat. Zo komen de vermaarde ud-spelers Anouar Brahem en Dhafer Youssef. Brahem komt met zijn vaste kwartet, terwijl Dhafer Youssef optreedt met Sound of Mirrors, een prachtig trio dat jazz, Arabische muziek en filmische kamermuziek combineert. Ook treedt de Afrikaanse groep 3MA met Ballaké Sissoko (koto) op met Metropole Orkest Strings. Trio da Kali uit Mali met Mamadou Kouyaté (bass ngoni) gaat de samenwerking aan het Nederlandse North Sea String Quartet. Qanun-speler Osama Abdulrasol combineert muziek uit zijn geboorteland Irak met allerlei Europese invloeden. Onder meer accordeonist Tuur Florizoone maakt deel uit van zijn groep.

Check hier het hele programma 

COMPOSITIES & MUZIEKROUTEJAZZ
Compositieopdrachten van eigen bodem

De Nederlandse rijzende ster componist Tijn Wybenga kreeg een compositieopdracht van November Music. Zijn groep AM.OK wordt tijdens deze première vergezeld door Nawras Altaky (ud). Van saxofonist Marike van Dijk klinkt de North Sea Jazz Compositieopdracht 2022 die ze schreef voor een speciaal samengestelde negenkoppige band met onder meer saxofonist Ben van Gelder. [info]


 MET KORTING NAAR NOVEMBER MUSIC
NM Festivalpas – 50% korting

Met de NM Festivalpas krijg je maar liefst 50% korting op alle concerten. Een NM Festivalpas kost €37,50. Bezoek je meerdere concerten? Dan heb je de kosten er snel uit. Lees meer!

NM30

Ben je jonger dan 30 jaar? Dan betaal je per concert slechts € 10,- voor je kaartje. Selecteer bij het bestellen van de tickets de kaartsoort ‘NM tot 30’. Bij het bezoeken van een concert dien je ter controle jezelf te legitimeren.