Jolanda Spoel wordt directeur Bijlmer Parktheater

(bron: theaterkrant)

Joke Beeckmans 

1 september 2020

Jolanda Spoel wordt per 1 december 2020 directeur van het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Zij volgt er Ernestine Comvalius op.

Spoel is momenteel in Rotterdam hoofd podium en programmering van het Maaspodium en tevens maker en talentontwikkelaar bij Maas theater en dans.

In beide steden heeft ze een stevig netwerk. In Amsterdam begon ze haar carrière waar ze speelde, programmeerde en maakte bij Cosmic Theater, later MC. Sinds 2014 is Spoel lid van het bestuur van de Amsterdamse Kunstraad (waar ze volgende week uit vertrekt). In Rotterdam was ze vanaf 2000 artistiek leider van Rotterdams Lef, later Theatergroep Siberia en is zij één van de oprichters van Maas. Ze heeft een lange staat van dienst op het gebied van talentontwikkeling voor jonge podiumkunstenaars.

Spoel is niet van plan om meteen grote veranderingen in te voeren. ‘Ze zijn er al heel goed bezig. Er ligt al een heel mooi kunstenplan. Het theater heeft een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt van een enkel presenterend naar een steeds meer producerend podium. Ik kom er al jaren. Het is een hele fijne open, welkome plek met een breed publiek. Het theater staat in nauw contact met het stadsdeel, maar heeft ook voor mensen van daarbuiten een hoogwaardige programmering met allure. Eigenlijk heeft het veel overeenkomsten met Maas.’

1 september, 2020|Nieuws|