De line-up voor 2023 is bekend! Dit jaar wordt weer een veelzijdige en dynamische editie met concerten van bekende namen, maar ook veel nieuwe gezichten. In deze nieuwsbrief delen we graag de bevestigde acts met je. De volledige line-up is vanaf nu ook terug te vinden op onze website. Houd voor updates ook onze nieuwsbrieven en socials goed in de gaten. 

Line-up Lieve Vrouwekerkhof

Op het podium aan het Lieve Vrouwekerkhof staat dit jaar een dynamische keur aan topmusici, waaronder CaboCubaJazz met Nils Fischer, Carlos Matos, Dina Medina, Armando Vidal en Reno Steba, Steven Brezet, Izaline Calister, BvR Flamenco Big Band, Mozes Rosenberg Trio ft. Paulus Schäfer en Francesco Buzzurro, Peter Beets & The New Jazz Orchestra, Eric Vloeimans en Jörg Brinkmann, en natuurlijk onze International Artist in Residence Jef Neve die exclusief voor festivalgangers zijn gloednieuwe album That Old Feeling presenteert. Zoals beloofd staat elke avond in het teken van een bijzonder genre, thema of initiatief.

Meer informatie over bovenstaande acts vind je terug op onze website. Het volledige programma is eind mei beschikbaar. 

Dutch Jazz Release Stages & Next Step concerten 

Op de planken van de Observant en de Mannenzaal presenteren acts van Nederlandse bodem hun meest recente albums. Onder hen gevestigde namen als Artvark ft. Claron McFadden, Susanne Alt & Band, Paul van Kessel en Jan van Duikeren’s JVD4 ft. John Engels, maar ook vertegenwoordigers van de volgende generatie jazzmusici als JAÏNDA, Sanne Sanne, Greener Grass, ChaChaChalina en Dawn Patrol. In muziekcafé Miles spelen dit jaar aanstormende jazztalenten van de Next Generation hun nieuwste muziek, onder wie Ernesto Montenegro, Tess Merlot, Gijs Idema en Anna Serierse. De ruim 35 release concerten vinden plaats van dinsdag 15 tot en met zondag 20 augustus in muziekcafé de Observant, de Mannenzaal, de Sint Aegtenkapel en muziekcafé Miles. De gehele line-up staat vanaf nu op onze website. 

Vanaf nu kun je alvast genieten van de muzikale successen die tijdens het festival worden gepresenteerd via ons Spotify kanaal. Klik op de banner of hier om naar de Amersfoort World Jazz Festival Edition 44 playlist te gaan.