Marmoucha is enthousiast om Sjahin During aan te kondigen als artistieke leider van het Marmoucha Orchestra, een artiest die de grenzen van wereldmuziek al meer dan drie decennia oprekt. Als gerenommeerd percussionist, creatieve maker en producer heeft Sjahin zijn stempel gedrukt op diverse muzikale landschappen, van het mystieke Oosten tot de ritmische Balkan en het kleurrijke Noord-Afrika. Sjahin’s veelzijdigheid blijft niet onopgemerkt in de Nederlandse jazzscene, waar hij regelmatig de spotlights deelt met prominente musici. Zijn benoeming belooft een nieuw hoofdstuk van innovatieve samenwerkingen en grensverleggende muziek voor het Marmoucha Orchestra.

De Kracht van Diversiteit en Innovatie
Het Marmoucha Orchestra staat bekend om zijn unieke vermogen om diverse muzikale talen te verenigen. Het orkest manifesteert zich door de deskundigheid van zijn musici als een veelzijdige vertolker van muzikale tradities uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied, verrijkt met eigentijdse, creatieve interpretaties. De unieke klankkleur van het orkest komt tot stand door de synergie van diverse muzikale talen, verrijkt door eigen composities en creatieve arrangementen. Terwijl het orkest trouw blijft aan zijn authentieke benadering en het traditionele blijft koesteren, worden hedendaagse en westerse invloeden ingenieus verweven. Dit resulteert in een veelzijdig muzikaal palet dat reikt van jazz tot elektronische muziek.

Unieke Kwaliteiten en Visie
Sjahin During brengt een indrukwekkende ervaring met zich mee en staat bekend als een “Artistic Creator”. Zijn talent voor het samenbrengen van musici in unieke formaties is even indrukwekkend als zijn eigen muzikale vaardigheden. Hij heeft verschillende succesvolle ensembles opgericht en geleid, zoals Afro Anatolian Tales, Turqumstances, Arifa, Namibian Tales en Cacha Mundinho.

Met zijn jarenlange ervaring en diverse muzikale invloeden voelt hij zich direct thuis bij dit dynamische, professionele collectief muzikanten, dat in de afgelopen vier jaar is uitgegroeid tot een solide en professioneel orkest dat zich onderscheidt door zijn creativiteit en muzikale expertise. Gedreven door vakmanschap en creativiteit is zijn doel om het Marmoucha Orchestra nieuwe artistieke horizonten te laten verkennen en een bijdrage te leveren aan het orkest en aan de Nederlandse cultuursector.

Toekomstplannen
Sjahin During wil samen met het Marmoucha Orchestra authentieke stemmen en karakters naar voren brengen en organische bruggen creëren tussen stijlen en labels. “Ons doel is om verrassende samenwerkingen met originele (gast)muzikanten aan te gaan, om unieke verhalen en concepten voor elke nieuwe release te creëren. Om het mooiste uit het bestaande orkest te halen, het te laten schijnen en verder te werken aan de verrijking van de huidige signatuur,” aldus During.

Sjahin is momenteel met het artistieke team van het Marmoucha Orchestra bezig met zijn eerste productie die binnenkort uitgevoerd zal worden. Met optimisme en enthousiasme begint hij aan deze spannende nieuwe fase, klaar om het publiek te verrassen met de unieke muzikale diversiteit van het orkest. Het belooft een boeiende reis te worden, vol met innovatieve muzikale ontdekkingen. 

Het Marmoucha Orchestra feliciteert Sjahin During met zijn benoeming en wenst hem veel succes en plezier in zijn nieuwe rol. Het orkest bedankt ook de vorige artistieke leider, Avishai Darash, voor zijn geweldige werk en inzet in de afgelopen jaren.