(bron: Entertainment business)

Melkweg lanceert een nieuw platform voor dj’s uit de stad, Radio Melkweg. Iedere vrijdag zullen twee artiesten tussen 17:00 en 19:00 uur een liveset draaien vanuit de Amsterdamse venue.

Melkweg programmeert voor Radio Melkweg een mix van nieuw talent, oude bekenden en gevestigde namen in de dancemuziek. De eerste shows zijn in handen van onder meer Dave Clarke, Encore-residentWaxfiend en T & Sugah van drum & bass collectief High Tea. Zij nemen tevens een gastartiest mee die volgens hen een plek in de spotlights verdient. De programmering van Radio Melkweg is daarmee volgens de organisatoren een afspiegeling van wat er normaal gesproken ‘s nachts in de zalen van de Melkweg gebeurt.

Lévi Smulders, danceprogrammeur van de Melkweg: “Nu we jullie voorlopig niet fysiek kunnen verwelkomen, brengen we de dansvloer bij je thuis. Radio Melkweg geeft ons de mogelijkheid talent een plek te bieden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De shows worden uitgezonden via YouTube. We werken daarnaast hard aan een streamingplatform binnen onze eigen website. Daarover binnenkort meer.”

Het radioprogramma voor de maand februari is te zien via de website van de Melkweg.