Op zondag 18 juni vindt in de Haarlemmerhout tussen 12.00 en 23.00 uur de 32e editie plaats van het Houtfestival. Het Houtfestival is een inspirerende en interactieve ontmoetingsplek waar verhalen van over de hele wereld volop gedeeld worden en betekenis krijgen voor jong en oud. Om dit te bereiken wordt ook dit jaar weer een bomvol programma met zeer gevarieerde muziek neergezet.

Op het Houtpodium kan onder meer worden genoten van Nahawa Doumbia, een van de meest populaire zangeressen uit de Wassoulou regio in het zuiden van Mali. Ze is populair onder de jongere generatie in West-Afrika vanwege haar uitgesproken teksten over de liefde, de positie van vrouwen in de maatschappij en de situatie van Afrikaanse vluchtelingen in Frankrijk. Ook op het Houtpodium speelt de Surinaamse Corona Band, een van de betere kasekogroepen in Nederland. Kaseko is een van de bekendste muziekstijlen uit Suriname.

In 2016 vonden diverse hoogopgeleide musici, die de oorlog in Syrië waren ontvlucht, elkaar weer terug in Nederland. Ze legden contact met reeds in Nederland aanwezig artiesten, onder meer uit Irak.

Het Ornina Ensemble bestaat vandaag uit vier professionele musici en zangers uit het Nabije-Oosten, o.a. afgestudeerd aan de conservatoria van Damascus en Bagdad. De groep speelt een breed repertoire van Arabische klassieke muziek, Arabische volksmuziek, soefi liederen en lichte muziek. Zij zullen hun opwachting maken op podium Grenzeloos.

Met de eerder aangekondigde Nederlandse primeurs van Toko Telo (Madagascar) en Mahsa Vahdat (Iran) en de diverse andere onderdelen van het programma belooft het weer een veelzijdig, spannend en muzikaal programma te worden voor jong en oud! Uiteraard is het festival weer gratis toegankelijk. Op onze website vind je alle informatie over de artiesten die optreden, het kinderfestival, de Houtnacht op zaterdag 17 juni en alles wat je meer wil weten. Blijf op de hoogte via www.houtfestival.nl en volg ons op www.facebook.com/houtfestival of www.facebook.com/houtnacht voor het meest actuele nieuws.