Mijke Loeven start per 1 september aanstaande als directeur/bestuurder van het BIMHUIS. De huidige artistiek directeur, Huub van Riel, gaat met de komst van Mijke Loeven met pensioen. Hij was ruim 40 jaar de inspirerende artistiek leider van het BIMHUIS. Het BIMHUIS is in die periode uitgegroeid tot een toonaangevend podium voor jazz en andere avontuurlijke muziek, met een uitstraling en invloed die tot ver buiten de landsgrenzen rijkt.

Mijke Loeven (1965) heeft uitgebreide ervaring in de Nederlandse jazzwereld. Als directeur van Jazz International Rotterdam programmeert zij in de Doelen, LantarenVenster en voor het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam, waarin jong toptalent aandacht krijgt. Daarnaast is ze directeur van North Sea Round Town, het jaarlijks fringe-festival dat wordt georganiseerd in de aanloop naar het North Sea Jazz Festival, met meer dan 300 concerten op 100 locaties in Rotterdam. Loeven studeerde jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maakte kunstprogramma’s voor radio & televisie en was onder andere interimmanager voor de stichting Music Matters.

Mijke Loeven: “Ik kijk er enorm naar uit om, samen met de mensen van het BIMHUIS, voort te bouwen op de rijke historie van het BIMHUIS. BIMHUIS staat voor kwaliteit, avontuur en actualiteit. Vanuit die overtuiging wil ik nieuwe verbindingen leggen tussen jazz, publiek en samenleving”.

Op 25 november aanstaande nemen we feestelijk afscheid van Huub van Riel.