Nieuwe voorzitter en directeur MMF bekend

8 februari jongstleden heeft het MMF NL, de vereniging voor Nederlandse muziekmanagers, een nieuwe voorzitter gekozen. Scheidend voorzitter Marcel Albers geeft het stokje over aan Rob Kramer. De uitvoerende taken voor het MMF worden de verantwoordelijkheid van Frank Kimenai, die aangesteld is als nieuwe directeur van het MMF.

Rob Kramer is op dit moment zelf directeur van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Rob maakt onderdeel uit van de externe selectiecommissie van het FPK, en heeft zitting in het bestuur van diverse theaters en festivals. Daarnaast  heeft hij een verleden dat diverse kanten van de popsector beslaat; zo was hij directeur van poppodium Burgerweeshuis en directeur van Productiehuis Oost-Nederland (ON), waarmee hij ondermeer het succesvolle Kyteman project opzette. Frank Kimenai namens het MMF bestuur: “Rob bezit veel kennis van en affiniteit met onze sector, maar kan ook van een afstand kijken naar het managersschap. Daarnaast heeft hij ontzettend veel bestuurlijke ervaring. Met Rob aan het stuur kunnen we een grote stap zetten in de gewenste professionalisering van de vereniging. We zijn hier heel blij mee!”

Rob Kramer voegt daar aan toe: “Toen ik gevraagd werd om voorzitter van het MMF te worden heb ik geen moment getwijfeld. Hoewel ik zelf nooit manager ben geweest, heb ik veel ervaring en affiniteit met een groot aantal aspecten binnen de popsector, zoals talentontwikkeling, productie en het runnen van een poppodium. Managers zijn als geen ander multitaskers die met al deze aspecten te maken hebben. Ik verheug me er op mijn kennis met die van de leden van het MMF te delen, en zelf ook weer een hoop actuele kennis op te doen vanuit de leden”,

De nieuwe opzet betekent dat Frank Kimenai zijn functie als secretaris in het bestuur zal neerleggen om als directeur aan de slag te gaan. Het MMF bestuur bestaat verder uit Martijn Swier (Secretaris, o.a. Within Temptation), Koos Groenendijk (Penningmeester, o.a. Broederliefde), Ronald Keizer (o.a. Jungle By Night), Joris van Welsen (o.a. Weval), , Steijn Koeijvoets (o.a. My Baby) en Cedric Muyres (o.a. Kensington). Marcel Albers zal als MMF lid zich nog blijven inzetten in en voor de vereniging. Tevens is hij kartrekker geworden van de commissie Internationalisering van de Popcoalitie, en daarmee eindverantwoordelijke voor het nieuw opgezette Exportbeleid.

www.mmfnl.com