De lancering van het nieuwe online muziekkanaal ‘Music Meeting All Ears’ op zaterdag 22 mei 2021 biedt een opvallende primeur: de eerste pilot aflevering van de nieuwe docuserie ‘Meeting Music’, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. In ‘Meeting Music’ neemt hij de kijker mee op een reis in de wereld achter een opmerkelijke en veelbelovende jonge muzikant, waarbij zijn of haar muziekcultuur centraal staat. De eerste aflevering van ‘Meeting Music’ staat in het teken van de getalenteerde Nederlandse drummer Yoràn Vroom.

 

Gedeelde passie
De samenwerking tussen Music Meeting en Jan Douwe Kroeske is ontstaan vanuit een gedeelde passie voor het ontdekken van nieuwe muziek in al zijn diversiteit. Muziek nauw verbonden aan zowel het verhaal als de wereld achter de makers. Welke invloeden en inspiratiebronnen spelen een belangrijke rol in hun ontwikkeling tot professioneel muzikant en wat kenmerkt de muziek die zij willen maken? De nieuwe ‘Meeting Music’ docuserie wordt gemaakt in samenwerking met Double 2, het productiekantoor van Jan Douwe Kroeske.
 
Yoràn Vroom
In de eerste aflevering van ‘Meeting Music’ gaat Jan Douwe Kroeske in gesprek met de Nederlandse drummer Yorȧn Vroom; een jonge Amsterdammer met Surinaamse roots, onder andere bekend van zijn 1,5 miljoen keer bekeken duo-optreden met Snarky Puppy toetsenist Cory Henry. Samen bezoeken ze bijzondere plekken uit Yoràn’s muzikale loopbaan, waaronder zijn muziekschool in Amsterdam, waar leermeester Eddy Veldman vertelt over het talent van de drummer. Ook neemt Yoràn de kijker mee naar de opnamestudio waar hij op het moment de laatste hand legt aan zijn eerste solo album ‘Across A Spectrum’.
 
‘Meeting Music’ exclusief op Music Meeting All Ears
‘Meeting Music’ geldt als één van de pijlers van het nieuwe muziekkanaal ‘Music Meeting All Ears’, dat op zaterdag 22 mei wordt gelanceerd op www.musicmeeting.nl. Vanaf 18:00 is de eerste docuserie ‘Meeting Music’ exclusief op het online muziekkanaal te zien, samen met een gevarieerd programma-aanbod.
 
Nieuw muziekkanaal Music Meeting All Ears
Met ‘Music Meeting All Ears’ zet de organisatie achter Music Meeting Festival in op een blijvend online muziekkanaal dat liefhebbers van avontuurlijke muziek 365 dagen per jaar een digitale ontmoetingsplek biedt vol vernieuwende en verdiepende muziekprogrammering. Niet algoritmes, maar de programmeurs van Music Meeting nemen de bezoeker mee op een ‘ontdekkingsreis’. Dit in de vorm van intieme muzieksessies, podcasts, artiestenportretten, concertregistraties, archiefmateriaal en playlists. Music Meeting All Ears initieert nieuwe producties met getalenteerde artiesten, die in Nederland nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Musici met een sterke muzikale identiteit en een genre-overschrijdend geluid.
 
De lancering van Music Meeting All Ears vindt plaats op zaterdag 22 mei 2021 | 18:00
op www.musicmeeting.nl.

De eerstvolgende volwaardige editie van Music Meeting Festival staat gepland voor het weekend van 4 t/m 6 juni 2022.