De 38e editie van Music Meeting Festival vindt plaats in het Pinksterweekend op 18, 19 en 20 mei 2024 in Park Brakkenstein en in Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen. Muzikale ontmoeting en ontdekking staan centraal tijdens dit driedaags festival voor avonturiers van alle leeftijden, dat vandaag de eerste namen van de 2024 line-up presenteert. Het festival kiest dit jaar voor een nieuwe opzet met de toevoeging van een bijzonder programma in Lindenberg Cultuurhuis. Early Bird 3-dagen passe-partouts zijn vanaf heden te koop via musicmeeting.nl.     
 
Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen. Het avontuurlijke muziekfestival biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Tijdens het Pinksterweekend staat Nijmegen traditioneel drie dagen lang in het teken van muzikale ontmoetingen en ontdekking aan de hand van een programma waarin culturele verhalen resoneren: van Zuid-Afrikaanse soul tot inheemse stemmen uit Australië, van innovatieve geluidskunst tot betoverende muziek uit Anatolië.
 
Speciaal programmaonderdeel in Lindenberg Cultuurhuis
De eerste twee dagen van Music Meeting Festival, op zaterdag 18 en zondag 19 mei, vinden traditioneel plaats in Park Brakkenstein. Voor de derde festivaldag, op maandag 20 mei, heeft de organisatie iets nieuws in petto: namelijk een buitengewoon binnenprogramma dat integraal plaatsvindt in de Lindenberg. De concerten en multi-disciplinaire performances op deze dag komen optimaal tot hun recht in de intieme zalen van deze locatie, waardoor het festival de bezoekers een uitzonderlijke Music Meeting beleving kan bieden. 
 
Eerste namen
Music Meeting geeft de eerste vier namen prijs van de 2024 line-up. De Australische componist, klarinettist, improvisator en performance artiest Aviva Endean creëert als artist in residence elke festivaldag een opmerkelijke sonisch project, waarin ze de luisteraar actief aan het werk zet. De Zuid-Afrikaanse zangeres Nomfusi staat bekend om haar daverende performances en haar sprankelende mengeling van soul, funk en gospel. De in Anatolië geboren Ali Doğan Gönültaş bespeelt diverse traditionele instrumenten, in composities vol dromerige melodieën en betoverende zang. Ook geeft Music Meeting elk jaar een stem aan inheemse kunstenaars uit alle continenten. In 2023 waren dat de Sami (noordelijke regionen van Scandinavië), in 2024 biedt het festival een podium aan de rijke traditie van de Aboriginals met het optreden van Ngulmiya – die voor het eerst in Nederland te zien en te horen is met muziek die geworteld is in de eeuwenoude tradities van zijn verre voorouders. 
 
Meer programma wordt bekend gemaakt begin 2024.
 
Music Meeting Festival 2024
Music Meeting Festival vindt plaats op 18 en 19 mei in Park Brakkenstein en op 20 mei in de Lindenberg, te Nijmegen. Een beperkt aantal Early Bird 3-dagen passe-partouts is vanaf 11 december te koop via musicmeeting.nl.