De 38e editie van Music Meeting Festival vindt plaats in het Pinksterweekend op 18, 19 en 20 mei 2024 in Nijmegen. Muzikale ontmoeting en ontdekking staan centraal tijdens dit driedaags festival voor avonturiers van alle leeftijden. Op het programma dit jaar: de Australische programmalijn ‘Endless Skies’, artist in residence Maryana Golovchenko en vele andere artiesten van heinde en verre – en van dichtbij. Waaronder ook enkele projecten uit de koker van gastcuratoren Jermaine Kanbier (Bimhuis) en Tim Sprangers (Space is the Place).
 
Endless Skies: Australische programmalijn
Music Meeting zet in 2024 de spotlight op Australië. Een continent dat bij velen niet meteen muzikaal tot de verbeelding spreekt maar waar een hele wereld te ontdekken valt. ‘Endless Skies’ staat voor de openheid, verre horizonten en de onbegrensde creativiteit van de makers uit dit bijzondere land. Elke festivaldag is er iets te ontdekken uit Australië, zoals onder meer de apocalyptische folk van singer-songwriter Joshua Murphy en de betoverende pianoklanken van Luke Howard. Eerder werd al de komst bekend gemaakt van artist in residence, componist, klarinettist en performance artiest Aviva Endean, en Aboriginal artiest Ngulmiya – die voor het eerst te horen is in Nederland.

Artist in residence Maryana Golovchenko 
De Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko is dit jaar een van de artists in residence. Ze treedt in meerdere bezettingen op, bijvoorbeeld met Trio SonCe – waarbij haar prachtige, pure stem wordt omlijst door cello, verschillende Turkse blaasinstrumenten en modulaire synthesizer. Ook speelt ze live met het Kravchenko Clees duo, dat de Poolse Jazz Juniors prijs won met hun unieke combinatie van zang en vibrafoon. 

Nederlandse debuten en bijzondere projecten
Music Meeting Festival biedt al ruim 35 jaar een podium aan artiesten die nog niet of nauwelijks in Nederland te zien waren. Dit jaar zijn er weer vele artiesten die voor het eerst in ons land te horen zijn, waaronder Baiuca, dé elektronica-verrassing uit Spanje, SARĀB met een spetterende mix van elektro, rock en Arabische muziek, en Alice in WonderBand vol traditionele Balkan-ritmes met lichaamspercussie. Ook beleeft The Rainbow Serpent, een door Saskia Venegas geschreven compositie, haar wereldpremière op het festival.
 
Gastcuratoren
Artistiek directeur van Music Meeting, Martyna van Nieuwland, werkt samen met een aantal gastcuratoren om een zo breed mogelijk vizier te hebben op muziekontwikkelingen. In 2024 zijn dat Jermaine Kanbier, drummer en junior programmeur bij BIMHUIS, en Tim Sprangers, programmeur en oprichter van Space Is the Place. Kanbier boekt op Music Meeting de Ghanese Amsterdammer Bnnyhunna die jazz, afro en soul met een vernieuwend geluid laat horen, en de band Zeitgeist ft. Wayne Snow, een ontmoeting tussen zwaar groovende toekomstjazz en Nigeriaanse neo-soul. Sprangers presenteert Superinca & the Galactic Green, ofwel ruig rockende Cumbia met een fikse dosis psychedelica, en SOFAYA: een swingende ontmoeting tussen Zuid-Afrikaanse jazz en Amsterdamse impro.
 
Een volledig overzicht van het programma is te vinden op de website: https://musicmeeting.nl/nl/festival/line-up-2024