(bron: Entertainment business)

Per 1 februari 2022 zijn Niels Nieuborg en Thijs Weijland aangesteld als nieuwe muziekprogrammeurs van Oerol. Het tweetal neemt de functie over van Peter Reen en Peter Dijkstra, die in 2020 na vijf jaar afscheid namen van het Festival. In 2021 werd de muziekprogrammering vanuit de samenwerking met Motel Mozaïque door Harry Hamelink verzorgd.

Het duo Nieuborg en Weijland werd door Oerol samengesteld. De programmeurs slaan de handen ineen voor de muziekprogrammering van Oerol Festival, dat van 10 t/m 19 juni 2022 plaatsvindt op Terschelling. Het programmateam, onder leiding van Sabine Pater, bestaat verder uit Marin de Boer, Farnoosh Farnia, Wendy Moonen en Kees Lesuis (artistiek leider).

De nieuwe programmeurs hebben verschillende muzikale achtergronden. Zo verzorgde Nieuborg (1979) eerder onder andere de muziekprogrammering voor MC Theater en North Sea Jazz Club in Amsterdam. Hij heeft een voorliefde voor niet-Westerse muziek.

“Ik hoop dat ik een mooie toevoeging kan leveren aan de muziekprogrammering van Oerol, met name op het gebied van onbekende geluiden op de dansvloer”, aldus Nieuborg.

Weijland (1983) kwam vaak op Oerol als bezoeker en vrijwilliger. Hij richtte het queer collectief Supernature op, wat in 2018 en 2019 een dag cureerde op festivalterrein De Betonning. Hij is thuis in het genre singer-songwriter en in de clubmuziek.

Weijland: “Werken voor Oerol brengt voor mij de afgelopen 20 jaar van mijn leven samen. Ik ben begonnen als theaterstudent en vanuit daar de muziek- en festivalwereld in gerold. Oerol is de perfecte combinatie van dit alles. Ik kan niet wachten om een bijdrage te leveren aan het Festival.”

In de komende weken brengt Oerol namen uit het programma naar buiten via de online kanalen. Het complete programma van Oerol Festival, inclusief muziekprogrammering, is bekend op dinsdag 3 mei 2022.