Ruim 450 bevlogen schenkers hebben bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een eigen cultureel fonds. Fondsen in Nederland met een zelfgekozen naam en doelstelling.
Samen met het Cultuurfonds besteden zij hun fonds aan projecten en personen, bij leven of als nalatenschap.

Nieuw is het Catarina Latina Fonds!

Het Catarina Latina Fonds komt voort uit de door Theo IJzermans (1944-2008) opgerichte Stichting Catarina Latina. Theo was een enorme fan van Cuba, vriend en vaste gast bij de Casa de la Trova in Santiago de Cuba. Met zijn Stichting hielp hij Cubaanse muzikanten niet alleen met de financiering van optredens en de professionele opnames daarvan, maar ook met de aankoop van muziekinstrumenten.

Het Catarina Latina Fonds is een eerbetoon aan Theo en aan zijn passie voor het ritme van de son, een Cubaanse dans die ‘contratiempo’ is, tegen de maat in. Cubanen weten niet beter, ze zijn er bij wijze van spreken naar gaan ‘staan’. Wanneer je hen op straat ziet lopen, is hun tred tegen de maat, de heupen wiegen en er ontstaat een natuurlijke swing.

Latijns-Amerikaanse projecten in Nederland die in deze sfeer muziek maken, kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van het Catarina Latina Fonds.

Doe een aanvraag