Het noodfonds is onderdeel van het Steunfonds Rechtensector. Dit fonds heeft als doel extra kansen te bieden aan de door de coronacrisis zwaar getroffen creatieve industrie.

“Het NORMA Corona Fonds is net zo acuut als de COVID-19 situatie zelf in het leven geroepen. Net zo acuut als dat uitvoerende kunstenaars de meest kwetsbare groep in de culturele sector bleek te zijn tijdens deze coronacrisis. Het NORMA Corona Fonds is een steun in de rug van deze groep”, aldus actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld, tevens lid van NORMA’s Raad van Rechthebbenden.

Via het reguliere NORMA fonds worden al muziek-, film-, theater- en andere producties gefinancierd. Om in de coronacrisis uitvoerende kunstenaars extra te ondersteunen stelde NORMA het noodfonds NORMA Corona Fonds open waarmee via dit fonds een totaalbudget van 500.000 euro beschikbaar is voor subsidieaanvragen.

Dit noodfonds is onderdeel van het Steunfonds Rechtensector, waarin NORMA samen met andere rechtenorganisaties deelneemt. Het doel van dit fonds is om professionals in de creatieve industrie, met name scheppende kunstenaars, te stimuleren en in staat te stellen om nieuw werk te maken. Denk daarbij aan theater, muziek, dans, film, series, videoclips, hoorspelen en alle denkbare mengvormen.

Om zoveel mogelijk initiatieven en projecten van uitvoerende kunstenaars te ondersteunen worden de criteria voor het doen van aanvragen ten opzichte van het reguliere NORMA fonds eenmalig verruimd.

Het NORMA Corona Fonds staat open voor iedereen. Het fonds staat ook open voor individuele aanvragen. Het NORMA Corona Fonds staat ditmaal ook open voor financiering van films, series en videoclips.

Aanvragen kunnen vanaf 1 september worden ingediend via het aanvraagformulier op de speciale NORMA Corona Fonds pagina. De deadline voor het NORMA Corona Fonds is op woensdag 16 september om 10:00 uur.

Alle informatie voorwaarden voor het indienen van een projectplan om kans te maken op subsidietoekenning is te vinden op de speciale pagina over het NORMA Corona Fonds op de NORMA website.