(bron: Norma)

Bij het Boosterfonds kunnen professionele uitvoerende kunstenaars een bijdrage aanvragen als zij minimaal één betaald optreden hebben in de periode 31 mei tot en met 31 december 2022. NORMA wil hiermee ongeveer 1.000 uitvoerende kunstenaars ‘boosteren’ door een bijdrage beschikbaar te stellen voor toekomstige uitvoeringen. Hiermee kunnen kosten als repetities, reiskosten en promotie worden betaald. Het Boosterfonds gaat al snel open, namelijk van 10 tot en met 31 mei 2022. Voor meer informatie en voor het doen van een aanvraag kijk op de pagina van het Boosterfonds.

De Coronacrisis heeft er flink ingeslagen bij uitvoerende kunstenaars. Daarom heeft het Ministerie van OCW opnieuw een bedrag ter beschikking gesteld om de schade wat te compenseren. NORMA heeft in overleg met het ministerie het bedrag verdeeld over 3 fondsen, waarbij het Boosterfonds als eerste fonds.

Het tweede fonds is het Startersfonds. Dit fonds is bedoeld om startende uitvoerende kunstenaars een steuntje in de rug te geven. Uitvoerende kunstenaars die tussen 2018 en 2021 zijn afgestudeerd, kunnen een werkbeurs aanvragen voor het maken en/of uitvoeren van een eigen productie op een alternatieve locatie. Ook net gestarte autodidacten komen in aanmerking voor een bijdrage. Het Startersfonds opent in september 2022, maar voor de zomer zal een vooraankondiging worden gedaan met meer informatie over de voorwaarden en wat je moet doen voor een aanvraag. 

Tot slot is er geld beschikbaar gekomen voor 2 nieuwe series van de ‘Cultuurexplosie’. Dit cultuurprogramma is te zien op YouTube en NPO, en een mooie manier om jouw werk te promoten. De eerste afleveringen zijn eind 2021 gemaakt en uitgezonden. Op dit moment wordt de tweede serie opgenomen. Na de opnames wordt bekeken op welke manier dit programma kan worden voortgezet. Meer informatie volgt via de website & de nieuwsbrieven van NORMA.  

Ga direct naar het Boosterfonds