(bron: On the Roof)

On the Roof, pop-up podium voor eigentijdse jazz, ‘global sounds’ en geïmproviseerde muziek, gaat zijn tiende seizoen in! Wat in 2012 begon als een spontane samenwerking van een ondernemer en een kunstenaar uit Amsterdam Noord is inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende zomerse concertreeks. De kwaliteit en diversiteit van het programma, de intieme setting en het spectaculaire uitzicht over het IJ maken van On the Roof al tien seizoenen een gewilde muzikale oase in de hoofdstad.

Dwars door de genres heen, met gevestigde en nieuwe namen

Met Yuri Honing en het B.E. Trio van Jasper van ‘t Hof staan ook deze keer weer een aantal gelauwerde helden van de Nederlandse jazz op het dak. Fuensanta Méndez en Teis Semey vertegenwoordigen een nieuwe generatie buitenlandse talenten die zich in Amsterdam hebben gevestigd en die de grenzen opzoeken van jazz en geïmproviseerde muziek. Met Bahghi en Stan Vreeken biedt On the Roof een podium aan spraakmakende jonge singer-songwriters en met Lau Noah aan een intrigerende act uit het buitenland. Met spanning verwacht wordt de ontmoeting van ster violiste Liza Ferschtman en jazzpianist Rembrandt Frerichs.

Jubileumconcert On the Roof in Bimhuis

Voor één avond steekt On the Roof initiator Felix Hildenbrand het IJ over om een bijzonder jubileumconcert samen te stellen bij jazztempel Bimhuis. Een uitzonderlijke solo set van Juan Pablo Dobal, gevolgd door de wereldpremière van ‘Untraveled land’, het nieuwe project van Oene van Geel en Nawras Altaky, staan 31 juli a.s. op het programma.

Programma 2021

2 juli – Yuri Honing & Wolfert Brederode

9 juli – Bahghi

16 juli – Fuensanta Méndez & Marta Arpini

23 juli – Jasper van ‘t Hof’s B.E. Trio

31 juli – Jubileumconcert @Bimhuis – Juan Pablo Dobal & ‘Untraveled land’

6 augustus – Lau Noah

13 augustus – Arifa – Danubian Voyage

20 augustus – Teis Semey Trio

29 augustus – Liza Ferschtman & Rembrandt Frerichs

3 september – Stan Vreeken